pp_5L6rI.png

Mehmet Bozkurt yazdı



30 Mart 2019 Cumartesi
Gaziantep

Evet, 31 Mart yerel seçimlerine artık sayılı saatler kaldı.
Halkımız yarın sandığa gidip oy kullanacak.
Önümüzdeki 5 yıl boyunca şehirleri yönetecek belediye başkanlarını, meclis üyelerini, muhtarları seçecek.
Öncelikle yerel seçimlerin hayırlı olmasını diliyoruz.
Gazete olarak, yerel seçimlerde tüm partilere ve adaylara eşit mesafede yaklaşmaya çalıştık, tüm partilerin ve adayların seçim kampanyalarını, vaatlerini kamuoyuna duyurmaya çalıştık.
Seçim kampanyası dönemin de özellikle iktidar partisi Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı yerel basın arasında çifte standart uyguladı.
Partilerinin ve belediye başkanlarının reklamlarını günlük gazetelerde, radyolarda, televizyonlarda, billboardlarda, sosyal medyada yayınlatırken, haftalık gazeteleri bu reklamların dışında tuttu. Bizleri yani haftalık gazetelere ekonomik olarak kayıp yaşattı.
Anti demokratik bir uygulamaya imza attı.
Ama bizlere yapılan bu haksızlığa rağmen, biz hemen hemen her gün hem Ak Parti’nin, hem de belediyelerin haberlerini yayınladık, kamuoyuna duyurduk.
Reklam yoksa biz de haber yapmıyoruz diye bir tavır takınmadık.
Yarın halkımız tercihini yapacak ve şehrimizi yönetecek olan belediye başkanlarını, meclis üyelerini ve muhtarları seçecek.
Halkımızın tercihinin ardından seçilecek olan isimler şehrimizi 5 yıl boyunca idare edecek. Halkımıza hizmet edecekler.
Biz de gazeteciliğimize devam edeceğiz.
Halkımızın seçtiği isimleri kutlayıp yolumuza devam edeceğiz.
Seçilecek olan yeni belediye başkanlarının doğru yaptığı işlerde yanında olacağız ve bu çalışmalarını kamuoyuna duyurmaya çalışacağız.
Yanlış yapan işleri ise eleştireceğiz, halkın ve kamunun menfaatini gözeteceğiz.
Bizim için seçilecek olan kişinin ve hangi partiden olduğunun bir önemi yoktur.
Çünkü bizim işimiz gazetecilik.
‘’Gazeteci, basın özgürlüğünü, halkın doğru haber alma, bilgi edinme hakkı adına dürüst biçimde kullanır. Bu amaçla her türlü sansür ve otosansürle mücadele etmeli, halkı da bu yönde bilgilendirmelidir. Gazetecinin halka karşı sorumluluğu, başta işverenine ve kamu otoritelerine karşı olmak üzere, öteki tüm sorumluluklardan önce gelir. Bilgi ve haber ile özgür düşünce, herhangi bir ticari mal ve hizmetten farklı olarak toplumsal bir nitelik taşır.’’ tanımına uygun olarak bugüne kadar olduğu gibi, 1 Nisan’dan itibaren de aynı anlayış ve sorumluluk duygusu içerisinde görevimizi yapmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.
Bu duygu ve düşünceler ile yarın yapılacak olan yerel seçimlerin şehrimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılar sunuyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi