aa_GvI3b.jpg

Gaziantep’i Geliştirme Vakfı(GAGEV)’e Şahinbey Belediye meclisinden üzücü haber geldi. Vakfa yapılması planlanan 1 milyon liralık yardım maddesi dün belediye meclisinden çekildi. Böylece Şahinbey Belediyesi söz konusu vakfa para yardımı yapılmayacak.



5 Temmuz 2019 Cuma
Gaziantep

HABER-MEHMET BOZKURT

Bu hafta yapılan Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Meclislerinde Gaziantep’i Geliştirme Vakfı(GAGEV)’e 1 milyon lira yardım edilmesi ile ilgili madde gelmiş, bu madde Şehitkamil Belediyesi’nden teklif karar olarak geçmiş, Şahinbey’de ise madde komisyona sevk edilmişti.

ŞEHİTKÂMİL’DE KARAR GEÇMİŞTİ

Her iki belediye meclisinde bulunan CHP’li üyeler, vakfa verilecek olan paraya karşı çıkmışlardı. Şehitkâmil’de CHP’liler verilecek paranın yerinde kullanılıp kullanılmayacaklarını bilmedikleri için maddeye itiraz etmiş ve red oyu kullanmışlardı. CHP’lilerin red oyu kullanmasına karşılık madde Ak Parti ve MHP’li üyelerin kabul oyu kullanması ile madde meclisten geçmişti.

ŞAHİNBEY’DE ÇEKİLDİ

Şahinbey’de ise teklif olarak gelen bu madde gündeme alınmış, CHP’li meclis üyesi Yılmaz Kireç, ”Bu konu komisyonda iyi incelensin, ileride başımıza iş çıkar” deyince madde komisyona sevk edilmişti. Dün yapılan Şahinbey Belediye meclisi 2. birleşiminde bu madde gündemden çekildi. Bu karar ile başkanı Vali Davut Gül olan vakfa, Şahinbey Belediyesi maddi destek vermeyecek.

KİREÇ TEŞEKKÜR ETTİ

CHP’li meclis üyesi Yılmaz Kireç, gündemle ilgili yaptığı konuşmada, “Bu maddeyi gündemden çektiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu maddenin onaylanması halinde belediyemiz sorumlu duruma düşecekti. Yaptığımız bütün araştırmalarda belediyelerin harcamalarını belirleyen kanunlarda, vakıflar ve derneklere hiç bir şekilde yardım yapılmayı öngören bir kanun bulunmamaktadır. Bu nedenle iyi oldu” dedi.

Cma Güzel ise, ”Arkadaşlar meclisin görevi budur. Meclis üyeleri olarak gündemi tartışmamızın görüşmemizin sebebi budur. Meclis uygun görürse bir işlem yapılır, onaylanır. Bugün olduğu gibi gündem geriye çekilir. Meclisin görevi budur” dedi.

GÖZLER BÜYÜKŞEHİRE ÇEVRİLDİ

Şahinbey meclisinden çıkan bu şok kararın ardından, gözler önümüzdeki günlerde yapılacak olan büyükşehir belediye meclisine çevrildi. Muhtemelen aynı madde bu meclise de gelecek. Gelmesi durumunda oradan nasıl bir sonuç çıkacağı ise merak konusu.

 

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi