aa_3UwqD.JPG

CHP Şahinbey ve Büyükşehir Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, uçak bilet fiyatlarının yüksek olduğu sürece gastronomi festivalinin başarıya ulaşmayacağını, Gaziantep’e yerli ve yabancı turist gelmeyeceğini söyledi.



21 Eylül 2019 Cumartesi
Gaziantep

Konu hakkında açıklama yapan Kireç, ‘’Gastronomi festivalinde Gaziantep’in tanıtımı için doğru şeyler yapılmış olabilir. Ama uçak biletlerinin 800-850 lira olduğu bir yerde Gaziantep’e yerli ve yabancı turist gelip, gastronomiden faydalanmasına imkân yok.’’ dedi.

PANAYIR HAVASI YOKTU

Festival açılışında bir panayır havası yoktu diyen Kireç, ’’Gidip festival alanını gezdiğimizde dışarıdan aşçılar gelmiş, etmiş. Fakat bir panayır havası yoktu. Gaziantep halkı festivale gidip gezmiştir, ilgi göstermiştir. Ama dışarıdan çok bir katkı olduğunu düşünmüyorum. Bu festivalin lansmanı için ne kadar para harcandı onu da bilmiyoruz. Bu festivalin şehrimize geri dönüşümü ne kadar olacak, onu da önümüzdeki süreçte göreceğiz.’’

UÇAK BİLET FİYATLARI YÜKSEK OLDUĞU SÜRECE TURİST GELMEZ

Uçak bilet fiyatlarının yüksek olduğu sürece Gaziantep’e yerli ve yabancı turist gelmez diyen Kireç, sözlerini şöyle noktaladı:
‘’Gaziantep uçak bilet fiyatlarının yüksek olduğu sürece, bu duruma bir çözüm üretilmediği sürece Gaziantep’e turist gelmez. Bir kişi Gaziantep’e gelmek için 800 lira geliş, 800 lira gidiş toplam da bin 600 lira ödeyecek. Kimse 1 bin 600 lira verip buraya katmer, baklava yemeye gelmez. O nedenle önce bu işin çözümüne bakılması gerekiyor.’’ 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi