aa_DTjQ1.jpg

Her öğrenciden 400 lira isteniyor.



23 Eylül 2019 Pazartesi
Gaziantep

Güneykent Mahallesi’nde bulunan Kaşgarlı Mahmut İlkokulu’nda veli toplantıları düzenleniyor. Toplantıya katılan velilerden temizlik, güvenlik ve yardımcı kitap alımı için para istendi. Talep edilen tutarlar hesaplandığında yıl sonuna kadar her öğrenci okula 400 lira ödemiş olacak.

VELİLER TEPKİLİ ANCAK…

Okulun istediği tutar yüksek olunca, veliler bu duruma tepki gösteriyor. Ancak, çocuklarının rencide olmaması için bu parayı ödemek zorunda kalıyorlar.

70 ÖDEDİK

Ayrıca, gazetemize bilgi veren bir veli, ilk olarak 70 lira ödeme yaptık. Kalan ücreti de belli periyotlar halinde eğitim yılı sonuna kadar ödeyeceğiz, başka çare yok dedi.

BUNUNLA DA BİTMEDİ

Ayrıca, sıkıntı bunun ile de bitmedi. Okullarda kıyafet zorunluluğu olmamasına rağmen, bu okul da okul aile birliği kararı ile kıyafet zorunlu kılındı. Hal böyle olunca veliler gidip bir de kıyafete para ödedi. 

TARAFIMIZA İLETİLEN HER ŞİKÂYETİ HABERLEŞTİRECEĞİZ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın para istenemez dediği ülkemizde devlet okullarında okuyan öğrencilerden para istenmesine karşıyız. Bu hususta gazetemize iletilen tüm şikâyetleri haberleştireceğiz, okullarda yaşanan gelişmeleri kamuoyuna aktaracağız. Bu hususun tüm yöneticiler ve halkımız tarafından bilinmesini istiyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi