uu_1l3cB.jpg

Hatice Mustafa Gençten Ticaret Meslek Lisesi’nde bir acayip işler oluyor.



24 Eylül 2019 Salı
Gaziantep

DETAY-ÖZEL HABER

Okulların açılması ile birlikte, okullardan farklı haberler gelmeye başladı. Hatice Mustafa Gençten Ticaret Meslek Lisesi’nde okuyan ve staj gören öğrencilerden dosya parası adı altında 100 lira istendi. Okulun istediği parayı getirip teslim eden öğrencilere bağış makbuzu verildi. Makbuza, parayı veren öğrencilerin bilgileri yazıldı, imzası alındı. Ancak o belgeye parayı alan idarecinin bilgileri ve imzası yazılmadı.

 

SORAN OLURSA BAĞIŞ YAPILDI

 

Öyle ki, okulların öğrenciden normal şartlarda para istemesi ve alması yasak. İşte bu nedenle okul aile birliği adına makbuz bastırılmış. Parayı getiren öğrencilerden bağış yaptı diye imza alınıyor ve o makbuz veriliyor. Bu şekilde okul idaresi güvence altına alınıyor. Yarın bir gün herhangi bir şikâyet ve inceleme olduğu takdirde öğrencilerden bağış alındı denilecek.

 

GÜL VE METE’NİN BİLGİSİNE SUNUYORUZ

 

Söz konusu okul da yaşananlar bu şekilde. Bu durumu Vali Davut Gül ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete’nin bilgisine sunuyoruz. Ayrıca, şu soruları da sormak istiyoruz:

Okullarda elden bağış alınabiliyor mu?

Alınıyorsa bu durum yasal mı?

Ayrıca, bağış yapan kişinin bilgileri bağış makbuzuna yazılıyor ve imza altına alınıyor. Peki, bağışı alan yetkilinin neden bilgileri ve imzası bağış makbuzunda yer almıyor?

Şayet bu durum yasal değilse, usulsüzlük yapılıyorsa bu yöneticiler hakkında herhangi bir soruşturma yürütülecek mi?

 

Not: Konu hakkında okul idaresinden bilgi almak için okulu aradık. Ancak telefona cevap verilmedi. Bu hususu da kamuoyunun ve yetkililerin bilgisine sunuyoruz. Ayrıca, olay ortaya çıktığında makbuz da ismi yazılı öğrenciye baskı yapılacağı ve farklı durumlar ortaya çıkabileceğini düşünerek, öğrencinin bilgilerini gizlemek zorunda kaldık.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi