aa_AUKCQ.jpg

CHP’li Nizip ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abdullah Altınbaş, GASKİ tarafından Nizip’te yapılan yağmur sulama kanalının bağlantı noktasının Hancağız barajına olması gerektiğini söyledi.



16 Ekim 2019 Çarşamba
Gaziantep

DETAY ÖZEL HABER

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Altınbaş,’’GASKİ tarafından Nizip’te, yağmur suyu kanalı yapılıyor. Öncelikle bu hizmetten dolayı belediye ve GASKİ’ye teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz yıl yağan bir yağmur da 150-200 araç pert oldu. Bu durumun bir daha yaşanmaması için sulama kanalı yapılıyor. Ancak, kanalın bırakıldığı yer Hazimoğlu köyünün deresi. Bu su o dereye bırakıldığı zaman yarın bir gün o köylünün arazisi tahrip olacak ve bu su boşa gidecek. Ancak, bu su Hancağız barajına bağlanırsa bu barajın su oranı yüzde 20-25 artacak. Su oranı artarsa, sulanacak alanın oranı da artacak. Buna paralel olarak üretim de artacak. Yani hem istihdam artacak, hem üretim artacak, hem de bu su boşa gitmeyecek. Bu çalışma bu şekilde bırakılırsa sadece Nizip sel baskınından korunmuş olacak. Ama su boşa gitmiş olacak.''

GASKİ, BARAJA BAĞLAMAK DSİ’NİN GÖREVİ DİYOR

Bu durumu başkan Fatma Şahin ve GASKİ yetkililerine ilettiklerini de belirten Altınbaş,’’Belediye ve GASKİ, biz sadece suyu şehrin dışına çıkartabiliriz. Baraja bağlamak devlet su işlerinin görev bölgesine giriyor diyor. Biz de diyoruz ki, hükümette sizsiniz, belediye de. Oturulsun, Devlet Su İşleri(DSİ) ile benim de yer alacağım bir komisyon oluşturalım ve soruna çözüm bulalım. Bu bir hazine. Bedava su. Bu suyun değerlendirilmesini istiyoruz.’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi