aa_9rQaT.JPG

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması için Meclis Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, daha yeni sayılan Gaziantep Valilik binasını 2 yıl önce 10 milyon liraya harcayarak tadilat yapıldıktan sonra şimdi yıkmanın devlete ve millete ihanet olduğunu söyledi.



4 Kasım 2019 Pazartesi
Gaziantep

Bu plansızca harcamayı yapan yetkilikler hakkında devleti zarar uğratmaktan dolayı soruşturma açılmasını isteyen Yılmazkaya, “Madem yıkılacak bir bina neden 10 milyon lira harcanarak yenilendi? 10 milyon liralık bu ihale hangi firmaya verildi?” gibi kritik soruları gündem getirdi.

Yılmazkaya, Millet bahçesinin yapılacağı yerlerdeki binaları yıkmayı planlayan Bakanlığın, Valilik binası ve içindeki müdürlüklere yeniden yer yapmak içinde milyonlarca lira para harcayacağını belirtti.

Gaziantepli vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının bu maliyetli projeyi istemediğini dile getiren Yılmazkaya, bu tepkiler üzerine Bakanlığın Gaziantep halkını dikkate alarak planlamada bir değişiklik yapıp yapmayacağını da sordu.

Yılmazkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanına “Millet bahçesinin yapımı için demokrasi meydanının içindeki Atatürk anıtını yıkacak mısınız? Yoksa Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önderin anıtına hakkettiği değeri verip orada muhafazamı edeceksiniz?” diye de sordu.

“Gaziantep genelinde 80’e yakın okulun inşaatı bütçe yetersizliği gerekçesiyle durdurulurken millet bahçesi için yapılacak milyarlarca liralık harcamayı nereden karşılayacaksınız?” diyen Yılmazkaya, TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığından şu kritik soruların cevabını istedi;

1- Gaziantep şehir merkezinde yıkılan Kamil Ocak Stadının yeri ve valilik binası ile demokrasi meydanını kapsayan alana yapılması planlanan millet bahçesinin tahmini toplam maliyeti nedir?     

2- Büyük bir alanı kapsayan bu projeyi sivil toplum kuruluşları ve hemşerilerimiz onaylamıyor. Gaziantepli hemşerilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının bu tepkileri noktasında planlamada bir değişiklik yapmayı düşünüyor musunuz? 

3- Millet bahçesinin yapılacağı yerlerdeki binaları yıkmayı planlıyorsunuz. Valilik binası ve içindeki müdürlüklere yeniden yer yapmak için planladığınız bir maliyet var mı?

4- 25 yıl önce yaptırılan betonarme binanın yıkılmasının gerekçesi nedir? Daha yeni sayılan bu kamu binası neden yıkılmak isteniyor? Valilik binası çürük olduğu için mi yıkılıyor yoksa sağlam ama projeden dolayımı yıkılıyor? 2 yıl önce 10 milyon lira harcanarak yenilenen binanın yıkılma gerekçesi nedir? Madem yıkılacak bir bina neden 10 milyon lira harcanarak bu bina yenilendi? Bu plansızca harcamayı yapan yetkilikler hakkında devleti zarar uğratmaktan dolayı bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? 10 milyon liralık bu ihale hangi firmaya verildi?

5- 25 yıl önce bu bina hangi firmaya verildi?  Valilik binasını yapan firmanın kusur varsa firma yetkilileri ile bunu denetleyen ve ihaleyi veren yetkililer hakkında bir soruşturma başlatacak mısınız? Devleti ve dolayısıyla milleti zarar uğratan valilik binası 25 yıl önce toplamda ne kadara mal oldu? 

6- Gaziantep genelinde 80’e yakın okulun inşaatı bütçe yetersizliği gerekçesiyle durdurulurken millet bahçesi için yapılacak milyarlarca liralık harcamayı nereden karşılayacaksınız?  

7-  Millet bahçesinin yapımı için demokrasi meydanının içindeki Atatürk anıtını yıkacak mısınız? Yoksa Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önderin anıtına hakkettiği değeri verip orada muhafazamı edeceksiniz?

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi