ss_bS0A3.jpg

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nde düzenlenen etkinlik ile mimar, müteahhit ve inşaat mühendislerine değişen yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması ve kayıt altına alınması hakkındaki yönetmenlikle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından bilgilendirme semineri düzenlendi.



18 Aralık 2019 Çarşamba
Gaziantep

DETAY ÖZEL HABER

Oda binası Korkut Küçükcan konferans salonunda düzenlenen seminere, oda başkanı Gökhan Çeliktürk ve oda yöneticileri katıldı. Açılış konuşmasının ardından bilgilendirme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görevli mühendisler şunları söyledi:

‘’Bilindiği üzere yönetmenlik yasası değişti. Haziran ayından beri yeni yönetmeliğe uygun olarak grup tayini yaparak veriyoruz müteahhitlik  sınıflarını. Aslında bu işin iki ayağı var. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü dışında belediyeler. Belediyelerde bu işlerle ilgileniyor. Bizler sınıflandırma noktasındayız. Belediyelerde ruhsat aşamasın da. İşte belediyeler, müteahhidin tutarlarının uygun olup olmadığı aşamalarına bakıyor. Haziran ayından beri etkin olarak çalışmaya başladık. Ama entegre olma aşaması 2 Aralık tarihi bildiğiniz gibi. Biz neye göre sınıflandırıyoruz müteahhitleri? Kriterlerimiz var. Mali-ekonomik, mesleki-teknik kriteri.  Mali ve ekonomiyi kendi içerisinde ayırabiliyoruz. Bilanço, hacmi ve banka referansı. Mesleki deneyimi de iş deneyimi ve teknik personel olarak ayırıyoruz. Genel de bizlere gelen sıkıntılar, iş deneyimi ve iş bitirme belgeleri ile alakalı.  Genel de belediyelerde yoğunluk var herkes iş bitirimi almak istiyor’’ dediler.

SEMİNERLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ

Şube olarak üyelerine yönelik seminerler ve eğitimlere devam ettiklerini belirten Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, ’’Üyelerimize yönelik seminerlerimize devam ediyoruz. Bugün de değişen yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması ve kayıt altına alınması hakkındaki yönetmenlikle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri üye arkadaşlarımıza bilgilendirme yaptı. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Daha sonra da uygun zaman da geniş kapsamlı olarak yine seminer yapabiliriz’’ dedi.

Konuşmaların ardından seminer soru-cevap şeklinde devam etti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi