ww_2ERTD.jpg

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.



24 Aralık 2019 Salı
Gaziantep

CHP’li Kaplan, “Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutluyoruz. Özgürlüğe olan inancı ve kararlılığıyla, gücünü yalnızca birlik ve beraberlikten alan Gaziantep halkı, verdiği kurtuluş mücadelesiyle tarihe adını yazdırmış ve Kuva-i milliye ruhunun en iyi örneklerinden birini vermiştir. Açlık ve yoksulluğun yanında, mermi yağmurlarının altında 11 ay süren bu bağımsızlık savaşı, ünü dünyaya yayılan bir destana dönüşmüştür. Özgürlüğünü bu şekilde yardım almadan kazanmış bir şehrin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘’ Ben Anteplileri nasıl gözlerin öpmem ki, onlar Gaziantep'i kurtardıkları gibi Türkiye'yi de kurtarmışlardır'' sözleriyle bu eşsiz savunmayı takdir etmiştir. Atatürk’ün de vurguladığı gibi bu mücadele yalnız Antep halkı için değil tüm Türkiye için verilmiş ulusal öneme sahip bir mücadeledir.

"Düşman arabaları cesedimi çiğnemeden Antep'e giremez." diyerek bir kahramanlık örneği sergileyen ve göğsünü işgalcilerin silahlarına karşı doğrultmuş İstiklal Harbi'nin aziz şehitleri, başta Şahinbey, Şehitkamil ve Karayılan’a borçlu olduğumuz bağımsızlığımızı ve Gazi unvanımızı aynı bilinç ve kararlılıkla korumayı ve yaşatmayı bir borç biliyoruz. Gazi şehrimizin kurtuluşunun 98. yılını kutluyor ve milli mücadele uğruna hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum” diye ifade etti.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi