qq_0CZks.JPG

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, 29 Şubat tarihinden yapılacak olan 13.Olağan Genel Kurul öncesi, 12.Dönem Yönetim Kurulu’nun çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



30 Ocak 2020 Perşembe
Gaziantep

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, 12.Dönem Yönetim Kurulu’nun faaliyetlerini anlattı. Arıkan, “İki yıllık süreç içerisinde;  bu dönemde de; geçmiş dönemlerde olduğu gibi; Günün gereklerine, koşullarına ve olanaklarına uygun olarak üyelerinin sorunlarını çözmek, mesleğin üye toplum ve Ülke yararlarına göre uygulanması ve geliştirilmesi, diğer meslek Odaları, üyeleri ve halkla ilişkilerinde tekniği ve dürüstlüğü korumak, uzmanlık alanında Ülke çıkarlarına uygun politikaları üreterek bunları savunmak, ilgililere iletmek için gerçekleştirmeye çalıştık. Odamızın gücünü Üyelerinden aldığı bilinciyle hareket ederek, geçmiş dönemde yaptığımız çalışmaların üzerine koyarak devam ettiğimiz 12. dönemde mesleki, sosyal, kültürel ve teknik alanlarda birçok etkinlik düzenledik. Hızla gelişmekte olan bilim ve teknolojiyi takip ederek, Ülkemizin ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan gücünün oluşturulmasına katkıda bulunmak, Endüstri 4.0 ve sektörümüzü yakından ilgilendiren teknolojik gelişmeler ile bunların Ülkemize ve yaşamımıza yansımalarını analiz edebilmek, gençlerimizi mesleğe hazırlamak, sektörü tanıtmak amacıyla bu 2 yıllık süreçte, meslek alanımıza yönelik birçok etkinlik gerçekleştirdik.”

MESLEKTAŞLARIMIZIN SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDIK

“Ekonomik krizlerin yaşandığı ülkemizde, özellikle Temsilciliklerimizde mesleklerini icra etmeye çalışan meslektaşlarımızın hakkını savunmak adına, İllerin birçok yöneticileri ile görüşülerek yerelde meslektaşlarımızdan hizmet alma yönüne gidilmesi için görüşmeler yapılmış ve olumlu sonuçlar alınmıştır. Bu hassasiyetimiz tüm sektör için devam etmekte, mesleğimizde bazı alanlara yönelik kota çalışması, uzmanlığa gidilmesi yönünde çalışmalar Genel merkezimize iletilmiştir. Mühendislikte yüksek  kontenjan artışları,  baraj sınırları  için  Şubemizin YÖK girişimleri olmuştur. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir.” 

GÜNYEDOĞU ENERJİ FORMU YAPILDI

“26 Kasım 2019 tarihinde Şubemiz ve Gaziantep Ticaret Odamız işbirliği ile Enerjimiz Güneş Olsun Sloganı ile Güneydoğu Enerji Forumu-GEF 2019 gerçekleşti. Foruma Enerji Bakan Yardımcısı Sn. Abdullah TANCAN ve enerji sektörünün tüm otoriteleri, tüm bileşenleri, üretici firmaları katıldı. Enerjinin nabzı Gaziantep’te tutuldu.  Bu kapsamda; birçok kez paylaştığımız, enerjide dışa  bağımlılığımızı azaltacak, enerji yönetimine katkıda bulunacak, tespitlerimizi ve önerilerimizi sunduk. Bazı önerilerimizin kabul görmesi bizleri memnun etmiştir. Tespit edilen, katılımcılar tarafından dile getirilen sorunlar Bakanlığa taşındı. Konuya ilişkin toplantılar gerçekleşti.  Ayrıca GEF 2019 kapsamında 50 öğrencimize sertifikalı PV Sol eğitimi verildi.”

SEKTÖRÜN SORUNLARI ANLATILDI

“Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, EMO Gaziantep Şubemiz terasına 3 kW çatı GES müracaatı yaptık. Müracaat sürecinde istenen tüm belgeleri örnek teşkil etmek üzere dosyaladık ve müracaat edecek olan gerek meslektaşlarımız, gerekse vatandaşlar için süreçlerine destek olacağımız sözünü kamuoyu ile paylaştık. Üyelerimiz arasında hep adil olduk, tüm etkinliklerimiz bütün üyelerimize açık şekilde yapıldı. Önerisi olan tüm meslektaşlarımızı dinledik, değerlendirdik, gerekli girişimleri yaptık. Birçok meslektaşımızı işyerlerinde ziyaret ederek, Şubemiz üyelerinin mesleki faaliyetlerini tanıttık,  sektörümüzün ne kadar önemli olduğunu vurguladık. Üretim yapan, enerji verimliliğine katkı sağlayan üyelerimizin çalışmalarını kamuoyuna duyurduk.”

GENEL KURUL 29 ŞUBAT’TA

“İlimiz ve Ülkemizdeki mesleğimize ilişkin sorunları ve çözümlerine ilişkin yerel ve ulusal basında birçok açıklamalar yapılmıştır. Açıklamalarımıza yer veren  kıymetli basınımıza Şubemiz adına çok teşekkür ediyoruz. Emek verdiğimiz, etkin olarak çalıştığımız bir dönemi geride bırakıyoruz. 13. Dönem sürecine giriyoruz. EMO Gaziantep Şubesi 13. Dönem Yönetim Kurulu, üzerine düşen sorumluluğun bilinciyle, Mesleğimizin, Meslektaşlarımızın, Şehrimizin ve Ülkemizin yararı için, çalışmalarını 12. Dönemde olduğu gibi, adil, kararlı, geçmişten aldığı bilgi birikimi ve tecrübeyi Üyelerininki ile birleştirerek, Devletin her kademesi ile birlikte çalışarak bıkmadan, yılmadan daha ileriye götürmelidir. Şubemiz Genel Kurulu 29 Şubat 2020 tarihinde, 1 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecektir” ifadelerini kullandı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi