aa_3Py4e.png

Şahinbey Belediyesi korona virüsü ile mücadelesini sürdürürken, bu zorlu mücadelede sokak hayvanlarını da unutmadı.



6 Nisan 2020 Pazartesi
Gaziantep

Şahinbey Belediyesi, Korona virüse karşı etkin mücadelesini sürdürürken bir yandan da sokakta yiyecek bulmakta güçlük çeken sahipsiz hayvanlara yem bırakma çalışmalarını sürdürüyor.  İnsanların büyük çoğunluğunun evde olması ve lokantaların kapalı olması sebebiyle sokakta yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanları yiyeceksiz bırakmayan Şahinbey Belediyesi, şehrin farklı noktalarındaki sokak hayvanları için beslenme alanlarına düzenli olarak yiyecek bırakıyor.

SOKAK HAYVANLARINI BESLİYORUZ

Kırkayak Parkındaki hayvan besleme alanlarında hayvanlara yem veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Sadece Korona virüsü ile mücadele kapsamında değil Şahinbey Belediyesi olarak daha önceden de parklarımız, cadde ve sokaklarımız için suluk ve yemlik yaparak sokak hayvanlarını besliyoruz. Bunların dışında kuşlar için parklarımıza kuş evleri ve kuş yemlikleri yaparak, onlara yem veriyoruz. Ayrıca ormanlık alanlarda yaşayan hayvanlar içinde günlük olarak yem götürüp bıraktırıyoruz. Böylelikle sokak hayvanları da aç kalmamış oluyorlar. Özellikle son zamanlarda yapılan bu çalışmalar daha da büyük önem taşıdı. Lokanta ve diğer yerlerin kapanmasıyla oralardan beslenen sokak hayvanlarının aç kalma ihtimaline karşı bizde Şahinbey Belediyesi olarak, onlara yem ve su dağıtımı yapıp, aç kalmalarını engellemiş oluyoruz” dedi.

Şahinbey Belediyesi, sokak hayvanlarının zor durumda kalmamaları için ilçenin 18 noktasına, 19 adet kedi evi, 20 noktasına 25 adet kuş yemliği, 15 noktasına 92 adet kuş yuvası, 19 noktasına 19 çift kedi suluk ve yemliği yaptı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi