oo_sq1Qe.jpg

Korona virüs nedeniyle vatandaşta elektrik, su, doğalgaz gibi kullanım faturalarının ertelenme beklentisi doğmuştu. Ama, ne elektrik, ne doğalgaz ne de su faturaları ertelenmedi. Konu hakkında görüştüğümüz GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmez, ‘’Abonelerimizin kullandıkları bedeli sayaçları okuyup, faturalandırıyoruz. Ama, kimsenin suyunu kesmiyoruz.’’ dedi.



10 Nisan 2020 Cuma
Gaziantep

DETAY ÖZEL HABER

Çin’de başlayan, tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan virüs ile mücadele devam ederken, ekonomide yaşanan sıkıntılar, kapanan işyerleri ve işsiz kalan vatandaşlar elektrik, doğalgaz, su faturalarının ertelenmesi beklentisi doğmuştu.

AMA OLMADI

Vatandaş bu beklentiye girdi. Ancak, ne doğalgaz dağıtım şirketi, ne elektrik dağıtım şirketi, ne de Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi(GASKİ) herhangi bir ertelemeye gitmedi ve vatandaşın kullandığı bedelleri faturalandırdığı öğrenildi.

SU FATURALARINDA TUTAR YÜKSELDİ

Son bir-iki günde, bazı okurlarımızdan edindiğimiz bilgilere göre, kullandıkları su bedelinin faturalarının ellerine ulaştığı ve erteleme olmadığı bilgisini verdiler. Ayrıca, her ay gelen fatura tutarının bu ay yükseldiğini belirttiler.

SÖNMEZ:’’SAYAÇLARI OKUMAYA DEVAM EDİYORUZ’’

Gelen bu bilgilerin ardından, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmez’e bu durumu sorduk. Sönmez, fatura düzenlemeye devam ettiklerini ifade ederek,’’ Her ay olduğu gibi, bu ay da abonelerimizin sayaç okuma işlemlerini yapıyor ve faturalandırıyoruz. Ama, kimsenin suyunu kesmek gibi bir durum söz konusu değil. Virüs salgısının görüldüğü bu ortam da, hiçbir vatandaşı mağdur etmiyoruz.’’dedi.

Not: Bir vatandaşımızın her ay ortalama 40 lira gelen faturası bu ay 47 lira geldiği, başka bir okuyucumuzun ise 50 lira gelen faturasının bu ay 60 lira geldiği bilgisinden dolayı fatura tutarları yükseldi ifadesi kullandık. Fatura bedelinin virüsten dolayı mı arttı, farklı bir durum mu var bunu bilemiyor, GASKİ’yi zan altında bırakmak istemiyoruz. Bu bilgiyi de not olarak kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi