pp_UpSuT.JPG

CHP Gaziantep Milletvekili Ecz. İrfan KAPLAN, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Gününün 181. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Kaplan yayınladığı mesajda; sağlık sisteminin en önemli aktörlerinden biri olan Eczacılık mesleğinin 43 senedir içinde olduğunu belirterek, mesleğinin ve meslektaşlarının yaşadığı tüm zorluk ve sıkıntılarını TBMM çatısı altında dile getirdiğini ve bu sıkıntıların çözümleri için her zaman mücadele edeceğini ifade etti.



13 Mayıs 2020 Çarşamba
Gaziantep

Kaplan’ın yazılı açıklaması şu şekilde: “43 senedir içinde bulunduğum Eczacılık mesleği ve meslektaşlarımız açısından oldukça önemli bir gün olan 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Gününü bu yıl Covid-19 salgını gölgesinde kutlamaktayız. Dün olduğu gibi, bugün de, bu pandemi sürecinde de Eczacılarımız halk sağlığı için gece-gündüz, büyük özveriyle çalıştı. Sağlığın en önemli aktörlerinden biri olan Eczacılık mesleğini fedakârca devam ettiren meslektaşlarımız özellikle Covid-19 salgını sürecinde; maske satışı ile ilgili fahiş fiyatlarla maske satışı yapmakla suçlandı. İlaç ve sağlık danışmanlığı hizmeti verirken tedarik süreci kaynaklı eczanelerimize ulaştırılamayan maskeyi vatandaşımıza temin edememenin de sıkıntısını yaşayan Eczacılarımız kimi zaman şiddetle karşı karşıya kaldı. Hükümet’in maske dağıtımı ve satışı ile ilgili bir türlü rayına oturtamadığı programı en çok Eczacılarımız ile vatandaşlarımızı karşı karşıya getirdi. Ancak Eczacılarımız, her türlü olumsuzluğa rağmen, emek ve özveriyle çalıştı. Bu salgın süreciyle birlikte salgına yakalanan ve hayatını kaybeden meslektaşlarımız oldu. Koronavirüs nedeniyle hayatlarını kaybeden meslektaşlarıma Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Gününün 181. yılında, ilacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her safhada emeği olan, Covid-19 salgının sürecinde yaşadığı bütün olumsuzluklara rağmen; bu onurlu mesleği yürüten, büyük fedakârlık, özveri ve sabırla çalışan, kesintisiz sağlık hizmeti sunan meslektaşlarımın sorunlarının çözüme kavuşacağı ve sağlık danışmanlığının önem kazanacağı yarınlar diliyorum.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi