pp_WtYnS.jpg

HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Musa Aydın, özel bir hastanede virüs testi yaptıran bir vatandaşın, testinin pozitif çıkmasına rağmen, tedavisine başlatılmadığını iddia etti.



13 Haziran 2020 Cumartesi
Gaziantep

Konu hakkında twitter üzerinden paylaşımlar yapan Aydın, şu ifadelere yer verdi: ‘’Şahinbey ilçesinde ikamet eden Makbule Çiçek, adlı yurttaş, bizlere ulaşarak Canan Tekstilde çalışan kayınbiraderinin fabrikada pozitif vakaların çıkması üzerine kendi imkânları ile testini yaptırmak istemiştir.  Fakat, devlet hastanelerinde, testini yaptıramadığını iddia etmektedir.  Kendi imkânları doğrultusunda özel bir hastanede yapmış olduğu testin sonucu pozitif çıkmış olmasına rağmen, tedavi süreci başlatılmamıştır. Durum aile hekimliği ve sağlık müdürlüğüne bildirilmiş olmasın rağmen, tedavi sürecine dair hiçbir adım atılmamış. Bunun üstüne kişi kendi yöntemleriyle kendisini karantinaya almak zorunda kalmıştır. Ayrıca parti olarak buna benzer çok fazlaca şikâyetler almaktayız.’’ dedi.

VALİ GÜL VE SAĞLIK BAKANI KOCA’YA SORULAR YÖNELTTİ

Aydın, açıklamasının ardından Gaziantep Valisi Davut Gül ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

‘’Yaşanılan bu konu hakkında bilginiz var mıdır?

İl sağlık müdürlükleri neden bu konuda yardımcı olmamakta, yurttaşların talepleri neden karşılanmamaktadır?

Hastaneler, neye göre test yapıyor ve hangi kriterlere göre tedavi süreci başlatıyor?

Ayrıca, testi pozitif çıkan söz konusu bireyin çalıştığı firma, halen aktif olarak faaliyet göstermektedir. Bu konuda hiçbir karantina önleminin alınmadığı söylenmektedir. Mevcut konu hakkında bilginiz var mıdır ?






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi