rr_J7aCj.jpg

Gazetemizde yayınlanan ve hiçbir suç unsuru içermeyen habere, ulaşım engellendi.



17 Haziran 2020 Çarşamba
Gaziantep

Gazete olarak, bir ilki yaşadık. Geçtiğimiz günlerde OSB’de iki fabrika da çalışan işçilerin virüs testinin pozitif çıktığı yönünde yer verdiğimiz habere sosyal medya üzerinden ulaşım engellendi.

İKİ FİRMANIN DA ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN İSİMLERİNİ VERMEMİŞTİK

Öyle ki, bir makarna ve bir halı fabrikasında 30’a yakın işçinin virüse yakalandığı haberini, bazı basın organları firmaların ismini açık bir şekilde belirterek, kamuoyuna duyurmuştu. Ancak, biz her iki firmanın isimleri belirttiğimiz takdirde, saygınlıklarının zedeleneceği ve zarar görecekleri düşüncesiyle isimlerine yer vermeden haber yapmıştık.

HABERE ERİŞİLEMEDİ

Bu şekilde iyi niyetli bir haber yapmamıza rağmen, aradan günler geçtikten sonra, sitemizde yer alan haberin içeriğine ulaşılamadı.

KİMİN  YAPTIĞI BELİRSİZ

Firmaların zarar görmemesi için hassasiyet gösterdiğimiz ve içeriğinde hiçbir suç unsuru içermeyenu taşımayan haberimizin, kimler tarafından ve nasıl engellendiği ise merak konusu.

İLK DEFA BÖYLE BİR DURUM İLE KARŞILAŞIYORUZ

Gazetemizin yayına başladığı günden bugüne yaklaşık onbir yıl geçti. Bu süre zarfında, yüzlerce, hatta belki de binlerce haber yayınladık. Ancak, ilk defa böyle bir durum ile karşı karşıya kaldık.

İŞTE O HABER:

Geçtiğimiz günlerde ‘’OSB’de bir günde 30 vaka!’’ başlığı ile yayınladığımız haber, şöyleydi:

‘’ Gaziantep organize sanayi bölgesinde sadece bugün 30 işçinin virüs testinin pozitif çıktığına dair haberler, medya da geniş yer buldu.’’

Virüs artış hızının en fazla olduğu şehirlerin başında gelen Gaziantep’te, son gelen bilgiler can sıkıyor. Bugün organize sanayi bölgesinden gelen haberler, şok etkisi yarattı. Gaziantep’in ünlü makarna fabrikalarından birisi olan ve 4. Organize sanayi bölgesinde üretim yapan bir fabrika da, 26 işçinin virüs testinin pozitif çıktığı belirtildi. Bunun dışında bir halı fabrikasında ise 4 işçinin testinin pozitif çıktığı haberleri yer aldı. Böylece, sadece bir günde, sadece organize sanayi bölgesinde 30 kişinin virüse yakalandığı öğrenildi.

OSB’DEKİ VAKA SAYISI DİKKAT ÇEKİYOR

Öte yandan, Gaziantep’in vaka sayısı artışında, organize sanayi bölgesinin payı büyük. Zira, hemen hemen her gün, buradaki fabrikalarda çalışan işçilerin virüse yakalandığı bilgisi geliyor. Ama, resmi açıklama yapılmadığı için, tam sayı bilinmiyor.

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi