pp_8a0eU.JPG

Temmuz tarihinde yapılan Genel Kurulda İyi Hekimlik Sloganıyla aday olan Uzman Dr. Ayşegül Ateş Tarla, Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanlığına seçildi. Genel Kurulun ardından Gaziantep-Kilis Tabipler Odası’nda Devir-Teslim Töreni gerçekleştirildi. Uzman Dr. Ayşegül Ateş Tarla, Gaziantep-Kilis Tabipler Odası eski Başkanı Dr. Ramazan Sürücü’den görevi devraldı.



15 Temmuz 2020 Çarşamba
Gaziantep

 Gaziantep-Kilis Tabipler Odası’nda geçtiğimiz hafta sonu yapılan Genel Kurulun ardından, devri teslim töreni gerçekleştirildi. Gaziantep-Kilis Tabipler Odası’nda gerçekleşen Devir-Teslim Törenine Gaziantep Kilis Tabipler Odası eski Başkanı Ramazan Sürücü, Gaziantep Kilis Tabipler Odası eski Genel Sekreteri Doğan Eroğulları, Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, önceki dönem Tabip Odası Yöneticileri ve Gaziantep-Kilis Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

“BÜYÜK SORUMLULUK ALDIK”

Devir-Teslim Töreni öncesi konuşan Gaziantep Kilis Tabipler Odası eski Başkanı Ramazan Sürücü, “İki yönetim kurulu üyeliği, iki yılda Yönetim Kurulu Başkanlığını onur ve gururla yaptığım Tabip Odamızın hafta sonu yapılan seçimlerinde yeni yönetimimiz belli oldu. Ülkemizin çok hızlı gelişen ve değişen gündemi sırasında, Tabip Odaları, Akademik Odaları ve STK’ların ülkedeki demokrasiye katkıları noktasında, halkın değerlerini, halkın sağlığını koruma noktasında ne kadar büyük bir sorumluluk aldıklarını görerek bu 4 yıllık süreyi geçirdik.”

“HALKIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMAYA ÇALIŞTIK”

Zorlu bir dönemden geçtiklerini aktaran Sürücü, “Ülkemizde bu süreç içerisinde Darbe Girişimi, KHK’lar ve son olarak Pandemi sürecini birlikte yaşadık. Geldiğimiz noktada, Pandemi Sürecinin Türkiye’deki ve ilimizdeki yönetimiyle ilgili demokrasinin ne kadar gerekli olduğunu, toptancı bir bakışla, tek adam düşüncesiyle, illerin dinamikleri düşünülmeden alınan kararlarla kentimizde salgın ürkütücü bir hal almaya başladı. Tabipler Odası olarak, uzun bir süredir bu sorunları gündeme getiriyoruz. Bu dönemde hem ilimizde hem de Türkiye’nin birçok kentinde Akademik Odalar, İl Pandemi Kurullarına dahil edilmedi. Biz de ancak Pandeminin 108.gününde davet edildik. Hekim olarak ettiğimiz meslek yeminine sadakatle, 4 yıllık süreç içerisinde toplum sağlığını ilgilendiren tüm konularda sahada olmaya, halkımızın sağlığını korumaya çalıştık. Meslektaşlarımızın dayanışmasını artırmak amacıyla çalışmalar yürüttük.”

''ENDİŞELERİMİZ VAR”

Sözlerini sürdüren Sürücü, “Bundan sonraki süreçte yönetimde yer alacak arkadaşlarımıza önemli sorumluluklar düşüyor. Odamızı daha iyi noktalara taşıyacaklarına inanıyorum. İnsanlık Tarihi kadar eski olan bir mesleğin mensuplarıyız. Yeni yönetimi asla yalnız bırakmayacağız. Onları zor görevler bekliyor, hem pandemi süreci hem de Akademik Odalara, Barolar üzerinden yapılan saldırı. Tüm bunlar ülkenin Hukuk Sistemine konulan dinamitler olarak düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda Tabip Odaları ve diğer Akademik Odalara bu saldırıların yapılacağı ile ilgili endişelerimiz var. Mücadeleyi sürdürmek noktasında kararlıyız. Hekimlerin ve diğer Akademik Meslek Örgütlerinin bir arada olması çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

“EKİP ANLAYIŞIYLA SEÇİMLERE GİRDİK”

Törende konuşan Gaziantep Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, “11 Temmuz tarihinde yapılan Genel Kurulun ardından 12 Temmuz tarihinde Oda Seçimlerimiz oldu. Biz, ‘İyi Hekimlik’ değerlerine önem veren bir ekip olduk. ‘İyi Hekimlik Değerleri Gücümüzdür, dayanışmayı yansıtır, evrensel değerlerimizdir’ dedik. O mücadele ruhu ve ekip anlayışıyla seçimlere girdik. Emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

“MESLEĞİMİZİN DEĞERİ DAHA DA ARTTI”

Pandemi Sürecini anlatan Tarla, “Pandemi ile birlikte Sağlık Çalışanlarının hayatı değişti. Özlük haklarımız, mücadele şekillerimiz değişti. Pandemiyle birlikte Türk Tabipler Birliği ve Tabip Odamızın değerinin daha da arttığını görüyorum. Hekim özlük haklarında, toplum sağlığında büyük mücadele ve kazanımlarımızın olduğunu görüyorum. Sağlıkta Şiddet Yasası, Türk Tabipler Birliğinin bir kazanımıdır. Mesleki özlük haklarına, toplum sağlığına önem verildiği ve meslek örgütlü mücadelelerin devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ HAZIR BULUNDU

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimde Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Yönetim Kurulu üyeliklerine seçilen Aile Hekimi Dr. Gökçe Kolağası, Hemotoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Pratisyen Hekim Dr. Ahmet Baydilek, Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. İbrahim Yeral, Defa Life Hastanesi Başhekimi Dr. Ulaş Yanık ve Uzman Dr. Alkan Karakış da törende hazır bulundu.



pp_r1iSL.JPG 1 / 1




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi