ss_D6736.jpg

Antep'te 33 kişiye gözaltı kararı çıkarılması protesto edildi. Açıklamada konuşan HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, "Bitiyorlar, bitmenin verdiği ıstırapla bize saldırıyorlar" dedi.



15 Temmuz 2020 Çarşamba
Gaziantep

HDP Antep İl Örgütü, dün (14 Temmuz) aralarında belediye meclis üyesi, avukat, muhtar ve HDP il eş başkanının da bulunduğu 33 kişi hakkında çıkartılan gözaltı kararıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. HDP il binasında yapılan açıklamaya, siyasi parti ve sendika temsilcileri de katıldı. Açıklamayı HDP Gaziantep milletvekili Mahmut Toğrul yaptı.

“HDP’Yİ KRİMİNALİZE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Ülke genelinde, PKK-KCK operasyonları adı altında partilerine yönelik bir saldırı furyasıyla karşı karşıya olduklarını belirten Toğrul, “Antep’te 14 kasım 2019’da partimize yönelik bir operasyon yapıldı. Üzerinden dokuz ay geçti ancak halen iddianame yok. Dokuz ay sonra Antep’te partimize ikinci bir operasyon yapıldı” dedi. 14 Temmuz'da gerçekleştirilen operasyonda, HDP’li iki il eş başkanının, Şahinbey ilçe eş başkanının, Şehitkamil ilçe eş başkanının, İslahiye ilçe eş başkanının gözaltına alındığını dile getiren Toğrul, “HDP adım adım takip ediliyor. Biz milletvekili olmamıza rağmen telefonlarımız dinleniyor. Biz gizli saklı siyaset yapan bir parti değiliz. Bizim siyasetimizde göremeyecekleri hiçbir şey yok, bir partinin çalışmasını fiilen örgütsel çalışma adı altında kriminalize etmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR BLOĞU DÜŞMANA İHTİYAÇ DUYUYOR”

İktidar bloğunun bir düşmana ihtiyaç duyduğunu dile getiren Toğrul, “AKP yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında geriye gidiyor. Bitiyorlar, bitmenin verdiği ıstırapla bize saldırmaya çalışıyorlar. Eğer bir iktidar demokratik yollarla muhaliflerle mücadele edemiyorsa, kolluğu zor olarak kullanır, yargıyı zor olarak kullanır. Halk yoksullukla karşı karşıya, halk açlıkla karşı karşıya. Antep pandemide neden ilk beş sırada, bunun tartışılması gerekirken, AKP bunu istemiyor. Antep kamuoyunda HDP’ye operasyon yapılmış gibi bir tartışma yürütülsün isteniyor” dedi.

“HDP’Yİ TÜKETEMEYECEKLER”

Faşizmi egemen kılmaya çalışan, istibdat rejimi kurmaya çalışan partilerin tükenmeye mahkum olduğunu dile getiren Toğrul, “ne yaparlarsa yapsınlar HDP’yi tüketemeyecekler. HDP dostlarıyla, yoldaşlarıyla, tabanıyla, siyaset yaptığı toplumsal kesimlerle güçlü dayanışma içinde geleceğin siyasetini yapıyoruz. Arkadaşlarımızın biran önce serbest bırakılmasını, görevlerinin başına dönmelerini ve siyaset hakkının tanınmasını istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi