dd_juNFK.jpg

Gazeteci Murat Güreş’in Gaziantep Üniversitesi rektörü Ali Gür hakkında soruşturma başlatıldığına dair yaptığı haberine erişim engeli getirildiği belirtildi. Güreş, twitterdan yaptığı paylaşım da ‘’Adına Ali Gür denilen ve titri "rektör" olan, Gaziantep. 6. Sulh Ceza Hakimliği’nden aldığı altı boş bir karar ile kendisi hakkında soruşturma açıldığı yönündeki haberimle ilgili erişim yasağı kararı almıştır. Ahlaksızlıktır.’’ dedi.



30 Temmuz 2020 Perşembe
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi’nin yeni rektörünün kim olacağı merakla beklenirken, mevcut rektör Ali Gür’ün hakkındaki soruşturma haberi gündeme bomba gibi düştü. Gazeteci Murat Güreş, ‘Rektör Ali Gür hakkında ciddi soruşturma’ başlığıyla yayınladığı haberde, Gür’ün hakkında KHK bahanesi ile suç üretmek, görevi kötüye kullanmak, illegal yapılarla iltisaklı öğretim görevlileri ile kendisine oy vermeleri için anlaşma yapmaktan soruşturma açıldığına dikkat çekmişti.

ERİŞİM ENGELİ

Güreş’in bu haberinin ardından zor durumda kalan rektör Gür’ün mahkemeye giderek, bu haberle ilgili erişim engeli kararı aldığı öğrenildi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Güreş, ‘’Adına Ali Gür denilen ve titri "rektör" olan, Gaziantep. 6. Sulh Ceza Hakimliği’nden aldığı altı boş bir karar ile kendisi hakkında soruşturma açıldığı yönündeki haberimle ilgili erişim yasağı kararı almıştır. Ahlaksızlıktır.’’ dedi.

GÜREŞ’İN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Rektör Ali Gür’ün erişim yasağı kararı almasının ardından gazeteci Murat Güreş’in avukatı Önder Alkurt bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi:

BASINA VE KAMUYOYUNA

          Müvekkil “yurthaberler.net” isimli haber sitesinde 28.07.2020 tarihli “Rektör Ali Gür hakkında ciddi soruşturma” başlığı altında verilen haber ile ilgili Gaziantep 6. Sulh Ceza Hakimliğinin vermiş olduğu erişim engelleme kararı tarafımıza tebliğ edilmemiştir. Ancak erişim engelinden tarafımızca sosyal medya aracılığıyla haberdar olmuş bulunmaktayız. Söz konusu karar hukuka uygun olmadığı gibi müvekkilden bu habere konu herhangi bir bilgi ve belgede istenmemiş olup, karar müvekkil sitenin temsilcisi de dinlenmeden verilen bir karardır. Verilen karara bugün tarafımızca itiraz edilecektir.

                Ancak söz konusu karara ve habere konu olan soruşturma evraklarının basına ve kamuoyuna sunulması önemli ve mecburi bir hal almıştır. Yüksek Öğretim Kurulunun Sayı : 973543392.663.06 ve 19.06.2020 Tarihli kararı ekte olup, bu karara konu disiplin soruşturmasında Gaziantep Rektörü Sn. Ali Gür ve ihraç komisyonunda olan diğer kişiler hakkında YÖK Başkanı YEKTA SARAÇ oluru ile RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİK ve GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA suçlaması ile soruşturma başlatılmıştır.

                Müvekkil “yurthaberler.net” isimli haber sitesi sahibi olan Murat GÜREŞ her zaman kaynağı sağlam haberleri ilke edinmiş olup, tüm ülkede basın ahlak ilkelerini iyi bilen bir gazetecidir. Müvekkil hiçbir “mihrak” tarafından yönlendirilemeyecek kadar irade, bilgi ve birikim sahibidir.

                Ancak bunu iddia edecek kişi ve kişiler bu iddiasını ispat etmeye kamuoyunun önünde davet ediyoruz. Aksi takdirde bu iddiasını ispat etmeyenler aynı iddiayı kendileri için söylendiğini kabul etmiş olacağız ve yasal işlemleri biz başlatacağız.

         YURTHABERLER.NET ve GAZETECİ MURAT GÜREŞ

     VEKİLİ AV .ÖNDER ALKURT

ANTEP GÜNDEMİ BELGE YAYINLADI

Öte yandan twitterda Gaziantep ile ilgili yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelere ulaşan @gundemiAntep adlı kullanıcısı hesaptan ise soruşturma ile ilgili belgeler yayınlandı.

 

 



aa_N6NE2.jpg 1 / 3

rr_0VE74.jpg 2 / 3

dd_xXMIV.jpg 3 / 3




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi