oo_DAXGe.jpg

HDP’li Mahmut Toğrul, Şahinbey Belediyesi’nin dağıttığı ayakkabıları meclis gündemine taşıdı. Toğrul, ’’Belediyenin her yıl dağıtmış olduğu spor ayakkabılarının ihale şartnamesini Gaziantep’te üreten firmalara göre düzenlemek yerine ulusal firmalara göre hazırlamaktadır.’’ dedi.



10 Eylül 2020 Perşembe
Gaziantep

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren Toğrul, şunları söyledi:

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından yaz döneminde Ortaokul, lise, güz döneminde ise üniversite öğrencilerine yönelik son dört yıldır karne hediyesi olarak spor ayakkabısı dağıtılmaktadır. Gaziantep Şahinbey Belediye başkanının yapmış olduğu açıklamaya göre bundan önceki 3 yıl içerisinde toplam 399 bin 307 bu yıl ise yaklaşık 150 bin ayakkabının dağıtılacağı ifade edilmiştir. Gaziantep Şahinbey belediyesi her yıl dağıtmış olduğu spor ayakkabılarının ihale şartnamesini Gaziantep’te üreten firmalara göre düzenlemek yerine ulusal firmalara göre hazırlamaktadır. Bundan dolayı dağıtılan tüm spor ayakkabıları Gaziantep’ten de değil de dışardan tedarik edilmiş olunuyor.

Gaziantep Şahinbey Belediyesinin son 4 yıldır düzenli olarak dağıtmış olduğu spor ayakkabılarını dışardan temin etmesi, Gaziantep’te kapanma noktasına gelen ayakkabı üretimi yapan yaklaşık üç bin esnafın tepkisine neden olmuştur. Gaziantep’te ayakkabı sektöründe çalışan yaklaşık 50 bin kişi sektörün yaşamış olduğu sıkıntılardan dolayı yaşamını sürdürme konusunda zorluk çekmektedir. Gaziantep’teki ayakkabıcı esnafının beklentisi önümüzdeki dönemde Şahinbey belediyesinin dağıtacağı spor ayakkabılarının Gaziantep'teki perakendeci, toptancı ve imalatçılardan alınması doğrultusundadır.

Bu bağlamda;

1- Gaziantep Şahinbey belediyesi son dört yıldır dışardan almış olduğu spor ayakkabılarını nereden ve hangi firmadan temin etmektedir?

2- Gaziantep ayakkabı üretimi konusunda ülkenin önde gelen üretim merkezlerinden birisi olmasına rağmen Şahinbey Belediyesinin Gaziantepli ayakkabıcıları yok sayarak son dört yıldır dağıtmış olduğu ayakkabıları dışarıdan temin etmesinin nedeni nedir?

3- Gaziantep Şahinbey Belediyesi spor ayakkabılarını dışardan temin etmekle Gaziantep’teki ayakkabıcı esnafını yok saymış olmuyor mu?

4- Gaziantep Şahinbey belediyesi bir taraftan iyilik yaparken diğer bir taraftan Gaziantep’teki ayakkabıcı esnafına kötülük yapmış olmuyor mu?

5- Gaziantep Şahinbey belediyesi önümüzdeki dönemde spor ayakkabısı dağıtmaya devam edecek ise dağıtacağı ayakkabıları Gaziantep’ten temin etme konusunda bir planlaması olacak mıdır?

6- Gaziantep Türkiye’de ayakkabı üretim merkezi olarak ikinci sıradadır. Aynı zamanda ulusal firmaların satmış olduğu ayakkabıların büyük bir bölümü Gaziantep’te üretilmektedir. Dolayısıyla Gaziantep Şahinbey Belediyesi dağıtmak istediği ulusal marka ayakkabıları çok rahatlıkla kentten temin edebilecek iken ısrarla her yıl dışardan temin etmesindeki amacı nedir?

7- Gaziantep’te hizmet üreten bir belediyenin Gaziantep esnafını desteklemesi ve büyütmesi daha doğru olmaz mı?

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ: İHALE HERKESE AÇIK YAPILIYOR

Toğrul’un bu önergesinin ardından Şahinbey Belediyesi’nden konu hakkında bilgi edindik. Edindiğimiz bilgilere göre, belediye ihale şartnamesini hazırlayıp açık ihale yapıyor. İhaleyi ise kazanan firma ürünleri yapıp teslim ediyor. Ayrıca, ihaleyi alan firma Gaziantepli bir firma. Ancak, merkezi İstanbul olduğu için, dışarıdan bir firma gibi gözüküyor. Öte yandan yine edindiğimiz bilgilere göre, ihaleyi kazanan firma ayakkabıları Gaziantep’te bulunan imalatçılara yaptırıyor. Daha sonra ise belediyeye teslim ediyor.  






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi