gg_kNnT7.jpg

Bozkurt, Gaziantep’te CHP’nin saha da olduğunu, İYİ Parti’nin ise sessizliğe büründüğüne dikkat çekmişti. Bozkurt’un yazısının ardından İYİ Parti İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu gündeme dair açıklamalar yaptı.



29 Ekim 2020 Perşembe
Gaziantep

Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Bozkurt, dün bir yazı kaleme almış, söz konusu yazı da CHP’nin Gaziantep’te STK’ları, esnaf odalarını, işletmeleri, firmaları ve organize sanayisini gezip sorunlarını dinlediğini, bu sorunlarını yeri geldiğinde vekilleri aracılığı ile mecliste gündeme taşıdığını, ancak İYİ Parti’nin ise sessizliğe büründüğünü ve saha da olmadığını belirtmişti. Ayrıca, İYİ Parti içerisinde ciddi kavgaların yaşandığına dikkat çekerek, böyle devam ederse İYİ Parti Gaziantep’te kaybeder uyarısında bulunmuştu.

HOCAOĞLU SES VERDİ

Bozkurt’un bu yazısının hemen ardından, İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu’ndan hamle geldi. Dün basın kuruluşlarına ‘Haftalık bülten’ adı altında bir bülten gönderildi. Gönderilen bülten de Hocaoğlu’nun açıklamalarına yer verilirdi. Ayrıca, Bozkurt’un dikkat çektiği ‘parti içerisinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor’ sözlerinin ardından Hocaoğlu’nun açıklamasının son bölümünde partililere seslenmesi dikkat çekti.

HOCAOĞLU ŞUNLARI SÖYLEDİ:

Basın kuruluşlarına servis edilen bültende şu ifadelere yer verildi:

HUKUKÇU OLARAK ADALETE İNANMIYORUM

Hocaoğlu “Gaziantep’imizin sesi, gözü, kulağı basın mensuplarımızla yine yüz yüze bir buluşma yapamıyoruz. COVIT-19 Virüsünün etkisi altındayız. İnşallah bu illetten tüm dünya biran önce kurtulur.  Ancak tüm dünyada, dünya var olduğu günden bu zamana tartışılan bir virüs daha var ki; oda hak, hukuk, adalet virüsü. Her toplum, her iktidar adaleti sağlayacağını vaat eder. Ancak bunu ileri toplumlar bir nebze sağlar, bazı toplumlar ise bu kılıfa sığınır, kendine yontar, öyle ki o adaletin bir günde kendisine lazım olacağını hiç düşünmez. Ülkemiz maalesef bu durumda toplumun yüzde 80’lik bölümü adalete inanmıyor. Bir hukukçu olarak bende maalesef inanmıyorum.’’ 

“KORKUT KÜÇÜKCAN İÇİN HALEN ADALET SAĞLANMADI”

Hocaoğlu “20 gün sonra, yani 14.11.2020 tarihinde Merhum Korkut Küçükcan’ın ölüm yıldönümünü anacağız. Maalesef, bu anma Korkut Küçükcan’ın ölüm yıldönümünü anma değil; adaletin ölüm yıldönümünü anma olacaktır. Ben 14.11.2020 tarihinde tüm yetkililerin gözü önünde yapılan, ruhsatı izni, olmayan, kimsenin sahip çıkmadığı, adaletsizlik üzerine yapılmaya çalışılan, ülkemize en çok zararı veren FETÖ terör örgütünün ibadethane adı altında yaptırdığı yapının önünde olacağım.

Siz basın mensuplarımızı da oraya davet ediyorum. Adalet Bakanımız  Sayın Abdülhamit Gül başta olmak üzere; Yapım aşamasında bu yapıyı görmeyen Büyükşehir Belediye Başkanımızı, medyadan yaptığı yardımlarla düşmeyen Şahinbey Belediye Başkanımızı’da bekliyorum. Medyaya bir resimde birlikte orada verelim. Bu yapıyı nasıl görmediklerini, FETÖ’nun gözlerini nasıl bağladığını anlatsınlar. Sayın Adalet Bakanımız Gaziantepli, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Şahinbey Belediye Başkanımız da AKP’li, AKP ise İktidar ama maalesef henüz bu işte ihmali olanlar için soruşturma izni dahi dosyada yok.

Küçükcan ailesi tazminat peşinde değil, Allaha şükür birçok vakıf ve derneğin yardım kaynağı, mal varlıkları kendilerinden sonraki nesillere yetecek durumda, tek şey istiyorlar Adale, kendileri için Adalet, Toplum için Adalet. Merhum Korkut Küçükcan,  o da Adalet için İYİ Partiye katılmış, Gaziantep Kurucu İl Yönetiminde görev almıştı. Bende İYİ Parti İl Başkanı olarak, hukukçu olarak, Korkut Küçükcan için, Bu ülke için Adalet istiyorum. Unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.

“PARAYLA DİPLOMA ALANLAR ADALETİ SAĞLAYAMAZ”

Cumhuriyetimizin 97.Yıl Dönümünü kutladıklarını anlatan Hocaoğlu ‘’ AKP 2002 Yılında iktidara geldi. AKP iktidarında dünyaya gelen bebek, bugün bir genç ve seçmen. Ne yazık ki başka hiçbir yönetim şekli ve lider görmedi. Sevgili gençler. Ben öğretmenlik yaptığımda; yarının umudu, gözleri parlayarak okula gelen minik yavrulara okuyun kendinize güzel bir gelecek hazırlayın üniversite okuyun diyordum, onlara umut aşılıyordum. Ama bu gün o umudu aşılayamıyorum, çünkü her evde en az bir tane sözde üniversite mezunu vasıfsız işsiz var. Üniversite sayısını ve Üniversite Mezunu sayısını kağıt üzerinde artıran bu iktidar Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini çaldı. Herkes Üniversite Mezunu ama kağıt üzerinde, vasıf ve nitelik yok. Birde adam kayırma ve torpil; yazık ettiniz bu ülkeye, bu gençliğe, İYİ Parti bu yüzden var. Hayatında bir roman okumayan bir genç parayı verip hukuk fakültesi diploması aldı. Sonra o parayı veren babası sayesinde torpilini bulup hakim – savcı oldu. İşte o gencin dağıtacağı Adalet böyle olur. O gençte bir suç yok. Suç bizde o genci yetiştiren zihniyete oy verenlerde.O zihniyetin ürünü, şu an ekonominin başında, dolardan bize ne diye demeç veriyor. Babası parayı verdi diploma aldı, Kayın babası da bakan yaptı. Tabiki dövizden ona ne? Daha vahimi onun arkadaşları ise; ya ceza evinde, ya yurt dışında kaçak. Suçlarımı Vatana ihanet. Bizim il başkanımızın dayısı Fetöcüymüş, suçlama bu. AKP iktidarının bakanlarının, belediye başkanlarının, bürokratlarının çocukları, kardeşleri FETÖCÜ onlar ne oluyor. Kendileri ağıtlar yakıyor, Türkçe olimpiyatları düzenliyor. FETÖ anısına  bu ülkede maalesef paralar bastırıldı.Ağıtlar yakıyorlardı. Seni özledik gel diye yalvarıyorlardı. Onlar hala görevde. Doğru onlar görevde olacak ki Bu Cumhuriyetin gerçek evlatları vatana ihanetten yargılansın.’’ diye konuştu.  

“BU ÜLKEYE SAHİP ÇIKALIM”

‘’Şimdi başta İYİ Partiye gönül verenlere sesleniyorum.’’ şeklinde konuşan Hocaoğlu sözlerini şöyle tamamladı : ‘’ Lütfen seni beni bırakın, beni sevmeyin, bana selam vermeyin, ama ülkemize sahip çıkın. Ülkeyi bu hale getiren zihniyetin değirmenine su taşımayın. Benim yanlışım olursa bana söyleyin. Kapım herkese açık. Telefonum 24 saat açık. Ayrı gayrı yok. Bu ülke bizim. İYİ Parti sizin. Ben yalnızca hizmet için varım. Gelin İYİ Partiye, Gaziantep’e ve Ülkemize sahip çıkın. Ben iktidar için il başkanıyım. Gaziantep’e sözümüz var İYİ Partiyi Gaziantep’te iktidar yapacağız. Bize oy vermeyen seçmene kızmayıp, neden oy alamıyoruzu araştıracağız. İYİ ki varsın Mustafa Kemal Atatürk, İYİ ki Cumhuriyeti kurdun. İYİ Parti Teşkilatları fikri hür, vicdanı hür Cumhuriyet’e layık gençler yetiştirmek bu ülkeyi dünyada söz sahibi yapmak için çalışıyor. İYİ ki varsın Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener. Bu yolda 81 İl Başkanı emrinizdedir.” dedi.

BOZKURT NE DEMİŞTİ?

Bozkurt, dün kaleme aldığı yazısında şu ifadelere yer vermişti:

CHP SAHA DA, YA İYİ PARTİ?

Son günlerde siyasi olarak dikkatimi çeken bir gelişme var.

O gelişme CHP’nin Gaziantep’te sahaya tam anlamıyla inmesi.

Hayri Sucu’nun yeniden il başkanı seçilmesinin ardından il başkan yardımcıları, il yöneticilerinden oluşan bir heyet, pandemi sürecinde kahveciler; kantinciler, servişçiler odası vs. gibi odaları geziyordu, sorunları not alıyordu.

Son günlerde ise milletvekilleri Bayram Yılmazkaya, İrfan Kaplan ile İl Başkanı Hayri Sucu bir araya gelip onlarda gezilere başladı.  

Vekiller ve il başkanı, esnaf odalarını; firmaları, işletmeleri, esnafı gezip dertlerini dinliyor, sorunlarını hem mecliste gündeme getiriyor, hem de ekonomide yaşanan sıkıntıları genel başkanları Kılıçdaroğlu’na iletiyorlar.

CHP’nin sahaya inmesini, halkın sorunlarını dinlemesini, insanlarla buluşup, dertleşmesini önemsiyorum.

Çünkü, pandemi nedeniyle hemen hemen herkes sıkıntı içerisinde.

Ekonomik sıkıntılar her geçen gün artıyor.

İşte, bu nedenle saha da olmak, halk ile iç içe olmak önemli.

Ha, bu arada ilçe başkanları; teşkilatlar, meclis üyeleri de köy gezileri, esnaf gezileri düzenliyor.

Onları da görmezden gelmek olmaz.

***

Şimdi gelelim diğer partilere.

 Ak Parti ve MHP zaten sahada.

Ak Parti ilçe kongrelerini tamamladı ve çalışmalarına devam ediyor. MHP’de de aynı durum da.

İttifak olarak değerlendirirsek, cumhur ittifakında sıkıntı yoktur.

Ama…

Millet ittifakında Gaziantep’te sadece CHP saha da.

İttifakın diğer ortağı olan İYİ Parti’de ise ses seda yok.

İyi Parti’nin genel merkezinde olduğu gibi Gaziantep’te ciddi sıkıntılar yaşandığı bilgisi geliyor.

Biliyorsunuz il kongresinde başkanlığa aday olan Turgay Köşker, Av. Oğuz Hocaoğlu’na karşı seçimi kaybetmiş, daha sonra ise istifa etmişti.

Köşker’in istifasının ardından ilçe başkanlığı için ilçe yönetiminin kendi aralarında bir seçim yaptığı, seçimi kazanan ismin ilçe başkanlığının il başkanlığı tarafından tanınmadığına dair bilgiler var.

Hatta bu sıkıntılar sosyal medya ortamına dahi yansıyor.

Parti için önümüzdeki günler sıkıntılı geçebilir.

Yaşanan bu sıkıntılar çözüme kavuşmazsa, bu durum partiye zarar vereceği kesin.

Ayrıca, milletvekili Hüseyin Filiz’de il teşkilatından farklı durum da değil.

O da seçildiği günden bugüne kadar pek ortalıkta görünmedi.

Şehrin sorunlarıyla pek ilgilenmiyor.

Yani, ben bir gazeteci olarak Hüseyin Filiz’i vekil seçildikten sonra Gaziantep’te görmedim.

Halkın içinde olduğuna, esnaf gezisi düzenlediğine, organize sanayiyi gezdiğine şahit olmadım.

Geziyorsa bile en azından bizim bilgimiz yok.

Sonuç olarak, İYİ Parti’de CHP gibi Gaziantep’te

sahaya inmeli, vatandaşın; işçinin, esnafın, firmaların, şirketlerin sorunlarını dinlemelidir.

Bu sorunların çözümü için öneriler sunmalıdır.

Yoksa, olası bir erken seçimde Gaziantep’te mevcut bir vekil sayısını bile kaybedebilirler.

Benden söylemesi.

Kalın sağlıcakla.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi