aa_90F34.JPG

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken, çalışamayan, işsiz gazetecilerin sorunlarına da dikkat çekti.



10 Ocak 2021 Pazar
Gaziantep

Başkan Çeliktürk mesajında, özgür, tarafsız ve ilkeli bir basının demokrasinin gelişmesine ve kalkınmaya önemli ivme kazandıracağını belirterek, “Gücünü halktan alan bağımsız ve özgür medya ortamının geliştirilmesi demokrasilerin önceliği olmalıdır. Bu nedenle basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin geliştirilmesi, demokratik toplum düzeninin en önemli gerekleri arasında yer almaktadır. Basının yaşanan soruları özgürce ele alarak kamuoyunun gündemine taşıması yapılan yanlışları azaltacaktır” diye konuştu.
İMO Şube Başkanı Çeliktürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde işsiz gazetecilerin sorunlarına da vurgu yaparak şöyle dedi: “Şartların iyice ağırlaştığı bir ortamda işlerinden ve özgürlüklerinden olan gazetecilerin sayısının sürekli artması demokrasimiz açısından kaygı vericidir. Bu önemli ve anlamlı günde, kalemini halkın sorunlarını gündeme taşımak için kullanan, demokrasi, çoğulculuk ve çok sesliliği ilke edinen basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevi başında hayatını kaybeden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi