pp_UQ5y0.jpg

Gaziantep KESK şubeler Platformu, emekçilerin, yoksul halkın daha fazla dayanacak gücü kalmadığını vurgulayarak, ek zam talebinde bulundular.



16 Ocak 2021 Cumartesi
Gaziantep

Yeşilsu’da yapılan basın açıklamasında platform adına konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “Her gün gözümüzü iğneden ipliğe gelen zamlarla açıyor, derinleşen kriz ve pandemi nedeniyle nefes almanın bile zorlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Siyasal iktidar halkın, emekçilerin yaşadığı dertleri, sıkıntıları çözmek yerine, attığı her adımda sorunlar yumağını büyütüyor. Acı reçete yine emekçilerin, yoksullaştırılan halkın payına düşüyor” dedi.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Yoksul halkın daha fazla dayanacak gücü kalmadığını da belirten Parlakçı, “Biliyoruz ki, “artık bıçak kemiğe dayandı” diyorsunuz! Biliyoruz ki, emekçilerin, yoksul halkın daha fazla dayanacak gücü kalmadı. Biliyoruz ki, vatandaşlarımızın bizlere insanca yaşayacak bir maaşı dahi fazla görüp, kendilerine en yükseğinden 5 maaş alanlara, bizlere kuru ekmek almaya yetecek yüzde 3, kendilerine 3 asgari ücret tutarında artış yapanlara tahammülü kalmadı. Adaletsiz gelir vergisi tarifesi ile bu artışlar dahi cebine girmeden el konulan, sonuçta her yıl yoksulluk sınırından daha fazla uzaklaşıp açlık sınırına daha fazla yaklaşan beş milyonu aşkın kamu emekçisi ve emeklisinin daha fazla fedakârlık yapacak hali kalmadı. Sendikalı, sendikasız, KESK üyesi olsun ya da olmasın, tüm kamu emekçileri adına çağrıda bulunuyor, kamu emekçilerini hayat pahalılığına, adaletsiz vergi sistemine, yoksulluk, yolsuzluk ve israf düzenine karşı aşağıdaki asgari taleplerimiz etrafında örgütlenmeye ve mücadeleye çağırıyoruz:” dedi. 

ASGARİ ÜCRET VERGİ DIŞI BIRAKILMALI

Temel tüketim maddelerinde KDV sıfırlanması gerektiğinin de altını çizen Parlakçı, sözlerinin şöyle noktaladı: “Çoktan hükmünü yitiren, kamu emekçilerine 2021 yılı için yüzde 3 +yüzde 3 maaş artışı dayatılan toplu sözleşme derhal yenilenmeli, yeni toplu sözleşme yapılıncaya dek yaşanan gerçek enflasyon, satın alma gücümüzdeki azalma ve ekonomik büyüme oranları dikkate alınarak ek zam yapılmalıdır.” diyen Parlakçı, “Asgari ücret vergi dışı bırakılmalıdır.  Emekçilerin sağlık, eğitim, gıda, barınma, giyim, elektrik, ısınma giderleri için ödediği vergiler gelir vergisi matrahından mahsup edilmelidir.  Yoksulluk sınırı altında geliri olan hanelerin elektrik, doğalgaz, su, internet giderleri pandemi tehdidi tamamen ortadan kalkıncaya kadar Hazineden karşılanmalıdır  Bebek maması, bebek bezi ve ekmek, süt ürünleri, elektrik, doğalgaz, su başta olmak üzere temel tüketim maddelerinde KDV sıfırlanmalıdır”

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi