yy_r2MYJ.jpg

TBMM İdare Amiri ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Gaziantepspor’da işten çıkarılan 40 işçinin alacaklarının ödenmesi noktasında çağrıda bulundu.



22 Şubat 2021 Pazartesi
Gaziantep

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren TBMM İdare Amiri ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Gaziantepspor’da işten çıkarılan 40 işçinin durumunu gündeme taşıdı. Toğrul, “Gaziantepspor, 2017 yılının son günlerinde yaptığı açıklama ile kulübün ‘borçları’ sebebiyle kapatılacağını duyurmuştu. Ancak kapatılma kararına ilişkin tüzük engeli çıkınca kulüp kapatılamamıştı. Sonraki sezonlarda TFF 2. Lig'e kadar gerileyen kulüp, 2019 yılının başlarında kalan maçlarına çıkmama ve ligden çekilme kararı almıştı. Kulüp resmi olarak kapanmamış olsa da hem aldığı cezalar hem de borçları yüzünden fiili olarak kapanmış durumda.

Gaziantepspor kulübünün sıkıntılı günler yaşadığı 2018 yıllının sonları ve 2019 yıllının başlarında, daralmaya gidildiği gerekçesiyle kulüpte çalışan 40’a yakın işçi işten çıkarılmış. Bu süreçte kulüp, aralarında şoför, aşçı, teknisyen, çim saha görevlisi olan 40 işçiyi kıdem ve ihbar tazminatı ödemeden işine son vermiş. Bunun üzerine Gaziantepspor çalışanları yerel mahkemeye dava açarak tazminat haklarını talep etmişler. İşçiler 2 yıllık sürecin ardından açmış oldukları davayı kazanmış olmalarına rağmen alacaklarını alamıyorlar. İşçiler cebinden para toplayarak kulübün taşınmazlarının bir kısmını satışa çıkarmışlar. Fakat bu defa da SGK’nın kulüpten alacakları işçilerin önüne engel olarak çıkmış. SGK 2009 yıllında haciz kararı başlatmış, taşınmaz satışından sonra ise icra işlemlerini başlatmış. Dolayısıyla Gaziantepspor kulübünün taşınmazları satışa çıkarıldığı zaman alacaklı olarak ilk SGK’nın borçları kapatılıyor. Bundan dolayıdır ki işçilerin alacakları ötelenmiş oluyor.

Bu bağlamda;

Gaziantepspor futbol kulübünün resmi durumu şu anda tam olarak nedir? Gaziantepspor resmi olarak faaliyetlerine devam ediyor mu? Devam etmiyor ise ne zaman faaliyetlerine son vermiştir? Gaziantepspor iflas ve konkordato beyanında bulunmuş mudur? Bulunmuş ise ne zaman bulunmuştur? 2018 yılları sonu ve 2019 yılları başında Gaziantepspor’dan işten atılan yaklaşık 40 işçinin durumundan haberdar mısınız? Gaziantepspor’da işten atılan işçilerin en temel hakkı olan kıdem tazminatının ödenmemesi bir hak ihlalidir. Bu hak ihlalinin giderilmesi konusunda bakanlığınız ne gibi girişimlerde bulunacaktır? Gaziantepspor’da işten çıkarılan işçiler alacaklarını alma konusuna bir muhatap bulamadıklarını iddia ediyorlar. Muhatap bulmakta zorlanan işçilerin muhatabı kimdir?  Gaziantepspor kulübünün toplam borcu ne kadardır? Gaziantepspor’un işten çıkarıldığı söylenen yaklaşık 40 işçiye borcu ne kadardır? Gaziantepspor’un halihazırda şu anda ne kadar taşınmazı vardır? Bu taşınmazlar satışa çıkarılacak mıdır? Bu taşınmazların mali değeri ne kadardır? Bundan sonra Gaziantepspor kulübünün taşınmazları satılacak olur ise ilk olarak işçilerin tazminatlarının ödenmesi konusunda bir planlamanız olacak mıdır?






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi