aa_lXUo0.jpg

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ile önemli bir işbirliğine imza attı. GESOB ve ILO-UNDP işbirliği çerçevesinde kurulan GESOB Mesleki Eğitim Merkezi Maske Üretim Tesisi için açılış töreni düzenlendi. GESOB Mesleki Eğitim Merkezi Maske Üretim Tesisi’nde üretilen maskeler, sanatkar, esnaf ve küçük ölçekli işletmelere ulaştırılacak.



28 Şubat 2021 Pazar
Gaziantep

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) ve ILO-UNDP projesi kapsamında Gaziantep’in esnaf, sanatkarlar ve KOBİ’leri desteklemek adına kurulan GESOB Mesleki Eğitim Merkezi Maske Üretim Tesisinin açılışı Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

“ESNAFIN İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK”

Açılışta konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte pandeminin ilk sıralarında 15 milyon maske dağıtmıştık. Güvenli Okul Projesi başta olmak üzere ihtiyaçları karşılamıştık. Ancak her kurumun bu anlamda iş edinmesi gerekiyor. Esnaf ve vatandaşlarımızın ihtiyacı olan maskeler piyasadan bulunabiliyor ancak kurumlarında ücretsiz maske vermeleri takdire şayan. Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ESNAFA DESTEK

Vali Gül’ün ardından bir konuşma gerçekleştiren Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, esnaf, sanatkar ve KOBİ’leri desteklemek adına bir proje geliştirdiklerini söyledi. Küsbeoğlu,  “Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, il genelinde toplumun, esnaf ve sanatkarımızın korunabilmesi, işletmelerin bu süreçte üretimi aksatmadan ekonomik faaliyetlerini sürdürebilmesi için yerelde birtakım çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar kapsamında Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ile iş birliği yaparak pandemi süreci sebebiyle koruyucu maskelere artan ihtiyaçları karşılamak, çalışma ortamlarında hijyen koşullarını sağlamak ve çalışanların becerilerini geliştirmek için  Gaziantep’in Esnaf, Sanatkâr ve KOBİ’lerini desteklemek için güçlerini birleştirdi. GESOB-ILO-UNDP projesi, AB-KfW finansmanı ile Gaziantep   Esnaf ve   Sanatkârlar  Odaları Birliği tarafından yürütülmektedir.”

“MASKE VE DEZENFEKTAN İHTİYACI KARŞILANACAK”  

Projeyi anlatan Küsbeoğlu, “Proje kapsamında İş Yeri Temelli Mesleki Eğitim uygulamaları ile 20 kişinin istihdamı sağlanarak 500 adet pedallı dezenfektan standı ve 1 milyon adet tıbbi yüz maskesi üretimi hedeflenmiştir. Söz konusu üretimlerin ücretsiz dağıtımı sağlanarak yaklaşık 4 bin 500 KOBİ ve 40 bin çalışanın faaliyet gösterdiği kentin sanayi bölgesinde binlerce  işçinin maske ve dezenfektan ihtiyacı karşılanacaktır.”

“KİŞİSEL KORUYUCU VE EKİPMANLARA ULAŞIM SAĞLANACAK”

Sözlerini sürdüren Küsbeoğlu, “Proje ile işçi, esnaf ve sanatkarın pandemi sürecinde hayat kurtaran kişisel koruyucu   ve ekipmanlara erişimlerinin  sağlamasının yanı sıra, her iki BM   kurumunun beceri geliştirme, mesleki eğitim ve Gaziantep ilindeki  GKAS’lerin istihdam edilebilirliği yoluyla yerelde sosyo-ekonomik yapının güçlenmesi bağlamında GESOB Mesleki Eğitim Merkezi’nde kurulan üretim hattında istihdam edilen 10 kadın ve 10 erkek bulunmaktadır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından GESOB Mesleki Eğitim Merkezi Maske Üretim Tesisinin açılışı gerçekleştirildi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi