dd_dym7S.jpg

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 'Ben kamu görevlisiyim, ben avukatım, ben mali müşavirim, muhasebeciyim, ben çiftçiyim' deyip, gün boyu kısıtlamalardan muaf olduğunu sanan, istediği yere istediği gibi gidebileceğini zanneden, 'Bakkala, markete gidiyorum' deyip tüm şehri gezmeye kalkan olursa buna kesinlikle müsaade etmiyoruz.’’ Sözlerine cevap veren Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakan Özseven,’’ Sayın bakanım. Beyannamelerin verilme süresini pandemi sonrasına erteleyin. Bizde evimizden çıkmayalım ve hep birlikte pandemiyi yenelim.’’ dedi.



18 Nisan 2021 Pazar
Gaziantep

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün İstanbul’da yapılan bir toplantının ardından sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulanların bu konuyu istismar ettiğine yönelik görüntülerin, salgınla mücadele sürecinde yapılan fedakarlık ve samimiyete gölge düşürdüğünü ifade ederek,’’Hafta sonundan itibaren valilerimiz, kaymakamlarımız, kolluk ve denetim ekiplerimiz için yeni bir seferberlik başlatıyoruz. Tüm gücümüzle sahada olacağız. Özellikle muafiyetlerin kötüye kullanılıp kullanılmadığını gerekirse tek tek arkadaşlarımız kontrol edecekler. Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili kimsenin genel bir muafiyeti söz konusu değildir. Bu tarzdan muafiyetler, muafiyet nedeni, buna bağlı olarak zaman ve güzergahlarla sınırlıdır. 'Ben kamu görevlisiyim, ben avukatım, ben mali müşavirim, muhasebeciyim, ben çiftçiyim' deyip, gün boyu kısıtlamalardan muaf olduğunu sanan, istediği yere istediği gibi gidebileceğini zanneden, 'Bakkala, markete gidiyorum' deyip tüm şehri gezmeye kalkan olursa buna kesinlikle müsaade etmiyoruz.’’ demişti.

SOYLU’NUN AÇIKLAMASINA BAŞKAN ÖZSEVEN CEVAP VERDİ

Soylu’nun bu açıklamasına, Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakan Özseven’den cevap geldi. Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama paylaşan Özseven, Hazine ve Maliye bakanlığı ile görüşerek beyannamelerin verilme süresini pandemi sonrasına erteleyin bizde evimizden çıkmayalım diyerek, şu ifadelere yer verdi: ‘’Sayın içişleri bakanım; kurumlar vergisi beyannamelerine atıfta bulunup kimliğimizi gösterip istediğimiz her yere gitmemizin doğru olmadığını belirttiniz. Ancak, sadece kurumlar vergisi beyanları ile ilgili şunu anlatmamıza izin verin. Artık vergi mükelleflerinin özellikle kurum olanlarının birçoğunun işlemleri kendi işyerlerinde kurulan sistemlerle yürütülmektedir. Bundan dolayı firmalarla ilgili işlemleri yapabilmemiz için oraya gitmemiz gerekiyor. Yani bürolarımızdan bunu yapamayız. Kaldı ki, verilmesi gereken beyanname ve bildirimler bununla sınırlı değildir. Devletimiz için hepimiz canımızı dişimize takıp vergi ödevlerinin yerine gelmesi için çalıştık. Pandemi sürecinde sadece Gaziantep’te 11 arkadaşımızı kaybettik. Haklısınız. Pandemiyi yenmek için bulaş riskini azaltmamız gerekmektedir. O zaman sizden istirham ediyoruz. Hazine ve Maliye bakanlığı ile görüşerek beyannamelerin verilme süresini pandemi sonrasına erteleyin bizde evimizden çıkmayalım ve hep birlikte pandemiyi yenelim. Saygılarımla...’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi