XX_8J3J5.jpg

“Otobüsler, uçaklar, AVM’ler tıklım tıklım, PTT ve bankaların önünde uzun kuyruklar var. Neden esnafımızı kapatıyorsunuz?”



18 Nisan 2021 Pazar
Gaziantep

Gaziantep Kuaförler Odası Başkanı Mesut Alkava, esnafın borç batağında olduğunu, bir ayda 28 kuaför salonunun kapısına kilit vurulduğunu sektörün yavaş yavaş küçülmeye başladığının altını çizdi.

Alkava, “Yaklaşık bir yıldan beri sürekli, kuaförler açıldı, kapandı, insanlar ve müşteriler tedirgin ediliyor. Bu nedenle sektör ve esnafımız çok mağdur. Esnafımız randevu sistemi ile çalışıyor, salgını yayma ve bulaşıcılığı artıracak bir sektör değiliz. Koronavirüs vakası nedeniyle kapanan güzellik ve kuaför salonu var mı? Yok. Kadınlara hizmet verdiğimiz için pandemiden öncede hijyene ve diğer kurallarına uyuyorduk. Çünkü müşteriler temiz ve hijyenik ortamları tercih eder. Bu nedenle daha önce de şimdi de alınan tüm kurallara uyuyoruz” şeklinde konuştu.

“Bu sektör üzerinden elinizi çekin” diyen Başkan Alkava, “Otobüsler, uçaklar, AVM’ler tıklım tıklım, PTT ve bankaların önünde uzun kuyruklar var. Randevu ile çalış denildi, bizlerde randevu sistem ile çalışıyoruz, pandemi kapsamında alınan tüm kurallara da riayet ediyoruz, neden esnafımızı kapatıyorsunuz? Bu insanlar elektrik, kira, su ve diğer giderleri nasıl karşılayacak? Birileri artık çıkıp sektörün sıkıntı yaratmadığını Cumhurbaşkanımıza anlatmalı” ifadelerine yer verdi.

UZUN VADELİ FAİZSİZ, İKİ YIL SONRA ÖDEMELİ KREDİ VERİLMELİ

Başkan Alkava, alınan 25 bin lira kredileri ödeyemediklerini ifade ederken, “Kendi öz sermayemiz veya borç ederek ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Kısacası sektörümüzün durumu hiç de iç açıcı değil. Sektörler içerisinde en çok maliye ve SGK borcu olan bizim esnafımızdır. Berberin, güzellik ve kuaförlerin üzerindeki olumsuz algının kaldırılması gerekiyor. Bu gibi işyerlerinde hastalık bulaşmıyor diye kamu spotu yayınlanmalı. Esnafımızın bir yıllık BAĞ-KUR, çalışanlarının SGK primlerinin ödenmesi, kira, elektrik ve su faturalarına destek verilmesi gerekiyor. Uzun vadeli faizsiz, iki yıl sonra ödemeli kredi verilmeli. Bu tür destekler verilmezse sektörümüz yok olup gidecek” açıklamasında bulundu.

TÜM KURUMLARIN ELİNİ TAŞINA ALTINA KOYMASI GEREKİYOR

Gaziantep Kuaförler Odası Başkanı Mesut Alkava, konuşmasını şöyle tamamladı: “Geçen yıla kadar kalifiyeli elaman sorunumuz vardı, şimdi istihdam sağlayamıyoruz. Aslına bakılırsa en fazla istihdamı küçük esnaf yapıyoruz. Çünkü tüm meslekler tek başına yapılmıyor. Bu da ekonomiye büyük bir katkı demektir. Gerçekten esnafımız çok zor durumda. Bu süreçte belediyeler de dahil olmak üzere tüm kurumların elini taşına altına koyması gerekiyor.”

Kaynak: Gaziantep Sabah






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi