aa_s9DRY.jpg

Şahinbey Belediyesi, Özdemir Bey Caddesi’nde yol genişletme amacıyla, cadde üzerindeki evleri kamulaştırdı ve yıktı. Kamulaştırılan alanın bir bölümü yola giderken, diğer kısımlarda ise konut dikme kararı aldı. Ancak, cadde üzerinde ve bölgede konuttan daha çok dersliğe, otoparka ve çocukların; gençlerin spor aktivitesi yapabileceği alanlara ihtiyaç var.



20 Nisan 2021 Salı
Gaziantep

DETAY-ÖZEL HABER:

Şahinbey Belediyesi, daha önce Nuri Pazarbaşı’nda kentsel dönüşüm yapmış, evleri kamulaştırılan vatandaşlar perişan olmuştu. Belediye de, kamulaştırdığı evleri yıktıktan sonra, yeni binalar dikmiş ve yeni yapılan daire ve dükkânları satmıştı. Nuri Pazarbaşı’ndan sonra ise sıra Özdemir Bey caddesi üzerindeki evlere gelmişti. Belediye, cadde üzerinde bulunan müstakil evleri de yol genişleteceğim bahanesiyle kamulaştırdı ve yıktı. Daha sonra ise yıkılan evlerin bir bölümünde yol genişletildi. Ancak, belediye sadece yol genişletmeyle işi sınırlı tutmadı. Genişletilen yolun kenarında kalan kamulaştırılmış alanları ise bina yapmak için harekete geçti.

KAMUSAL ALANLAR DEĞİL, KONUT TERCİH EDİLDİ

Yıkılan eski Düztepe Karakolu’nun hemen karşısındaki boş alanın çevresi çevrildi ve kepçeler çalışmaya başladı. Biz de belediyeye buranın ne yapılacağını sorduk. Belediye ise çevrili alanın konut yapılacağını söyledi. Öyle ki, zaten bölgede ve cadde üzerinde trafik sorunu olduğu için, vatandaşın evleri kamulaştırılmış ve yol genişletme çalışması yapılmıştı. Yolu genişletip, buraya yeni binalar dikildiğinde ise trafik sıkıntısı yine yaşanmaya başlayacak. Ayrıca, cadde çevresinde Yaşam Hastanesi, sağlık ocağı, karakol ve cem evi bulunuyor. Buralara gelen vatandaşlar, hâlihazır da araç park edecek alan bulamıyor ve sıkıntı yaşıyor. Hal böyleyken, belediyenin kamulaştırılan alanı otoparka dönüştürmek yerine konut yapacak olması ise düşündürücü. Öte yandan, bölgedeki çocukların top oynayacağı, spor aktivitesi yapabileceği alan dahi yok. Belediye, vatandaşına böyle bir imkân sunmak yerine, konut yapıp satmayı tercih ediyor. Yani, mevcutta her yeri betonlaşmış olan bölgeye, yeni beton alanların kazandırılmasının önü açılıyor.

ALIN SİZE OKUL ALANI

Kenti yönetenler her zaman yapılaşmış bölgelerde, okul yapacak boş arsanın olmadığından şikâyet ediyor. Biz de kenti yönetenlere, konut yapılacak alanların yerine okul yapılmasını, derslik ihtiyacını azaltılmasını, böylelikle çocuklarımızın sınıf mevcudu daha az olan sınıflarda eğitim görmesi için çağrıda bulunuyoruz.

 

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi