ss_0mW0f.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Şahinbey Belediyesi ve Hayırsever iş adamları ile birlikte 100 ihtiyaç sahibi yetim aile için yapılan konutların kura çekimini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık gerçekleştirdi.



31 Ekim 2021 Pazar
Gaziantep

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 100 ihtiyaç sahibi yetim aile için yapılan konutların kura çekimine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanı sıra AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Şehitkâmil İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İş adamları ve yetim aileler katıldı.

ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR PROJE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Gaziantep’e yakışır özgün bir proje olduğunu belirterek “Kurumlarımızla birlikte sivil tarafların elbirliğiyle çalıştığı, orijinal bir model ortaya koyduğu, hayırlı bir projeyle bir araya geldik. Şahinbey Belediyemizle ortak yürütülen Yetim Konutları projesinde, konutların bir kısmını ailelerimize teslim edeceğiz. Hem heyecanlı, hem de çok mutluyuz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, bizim temel politikamız aile odaklı hizmet modelleri geliştirmek. Her hizmet modelimiz için, öncelikli değerlendirdiğimiz başlık aile yapısının korunması. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşacak ve ihtiyaç duydukları desteği vermek için her an sahadayız. Arkadaşlarımızı sahada görebilirsiniz. Ülke genelindeki 1003 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşıyor, sosyal yardımlarımızdan ve hizmetlerimizden faydalanmalarını sağlıyoruz.  Bundan sonraki süreçte de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla ihtiyaç sahibi hanelerin uygun barınma koşullarında yaşamasına yönelik ev yapımı ya da ev onarım çalışmalarına destek olmaya devam edeceğiz. Barınma yardımları kapsamında Bakanlığımız ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile 2009 yılında imzalanan protokolle  “Sosyal Konut Projeleri”ni de uyguluyoruz.  Bu proje de bunlardan biridir. Şahinbey Belediyemizce inşa edilen sosyal konutlardan 100 adedini 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında bulunan eşi vefat etmiş, öksüz ve yetim yardımı alan haneler için ayırdık ve bunun için gerekli kaynakları kullandık. Ben bu dağıtacağımız konutların bütün ailelerimize bütün çocuklarımıza hayırlı ve huzurlu bir yuva olmasını temenni ediyorum. Valiliğimiz, belediyemiz, projenin her aşamasında yer alan birçok kurumumuzun özveriyle çalışması sonucu bu projemiz tamamlanmıştır. Hepsine huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Evlerinin anahtarını teslim alacak ailelerimize yuvalarında huzur içinde bir ömür diliyorum. Çok özgün bir model olan bu projenin birçok başka şehre de ilham olacağını ümit ediyorum. Bakanlık olarak her zaman ihtiyaç duyulan her yerde Bakanlığımızın imkânları ve sorumlulukları çerçevesinde, destek olacağımızı da bir kez daha paylaşmak istiyorum” dedi.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ İLE ÖRNEK OLUYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep için tüm belediyelerin el birliği ile projeler ürettiğini belirterek “Sayın Bakanımız bu güzel kıymetli projemizde, Şahinbey Belediyemiz ile birlikte yetim ailelerimizin sosyal konut ihtiyaçlarının giderilmesinde bizlerin yanında oldular. Desteklerinden dolayı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık’a teşekkür ediyorum. Yetimin başını okşayan cennetle müjdeleniyor. Gaziantep olarak sanayi, ticaret, kültür, öğrenci, sağlık ve turizm şehriyiz. Bir taraftan da şehrimize aş ve iş bulmak için gelen vatandaşlarımız bulunuyor. Bunlarında beraberinde getirdiği sosyal konut ihtiyacı geçmişten bu yana Gaziantep’in önemli ihtiyaçlarından birisi durumunda. Çünkü çarpık yapılaşma şehirde önemli bir boyuttaydı. Sağlıklı yaşam alanları oluşturmak için tüm belediyelerimiz önemli projeler yürüttüler. Özellikle Şahinbey Belediye Başkanımız kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Türkiye’de önemli projelere imza atan bir başkanımız. Bu anlamda da önemli mesafe kat etti. Sayın Bakanımıza, ve bu projede emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

BELEDİYELERİMİZ VATANDAŞA DOKUNAN HİZMETLER YAPIYOR

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, belediyelerin her alanda vatandaşa dokunan hizmetler yaptığını belirterek, “Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ünü Gaziantep sınırlarını aşan bir Belediye Başkanımız. Sürekli ulusal medyanın muhalif kesiminde yer alıyor. Tablet verdiğinde bu tablet parasını nerden buldun diyorlar. Çanakkale’ye öğrenci götürdüğünde bu kaynağı nereden buluyorsun diyorlar. Ancak Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, bu yersiz eleştirilere rağmen vatandaşa hizmet vermeye devam ediyor. Gaziantep olarak şanslıyız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin süper enerjisi ile geminin kaptanı. İlçe Belediye Başkanlarımızın da özverili çalışmaları ile çok önemli çalışmalar yapıyor. Cumhur ittifakı olarak Türkiye genelinde 2018 seçimlerinde Türkiye ortalamasının üzerinde çok iyi bir oy aldık. Bunun sebebi de halka hizmet. Belediye Başkanlarımız halka her alanda dokunabilen insanlar. Kaynağı da bu şekilde yaratıyorlar.” dedi.

GAZİANTEPLİ HAYIRSEVERLER HER ZAMAN YANIMIZDA

Gaziantep Valisi Davut Gül, hayırseverlerin her projede destek verdiğini belirterek “5.5 yıl önce göreve ilk atandığımda Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni atanan valilere verdiği bir talimat ardı. Bu toplantıda kamunun imkânları ile ihtiyaç sahibi vatandaşların ve yetimlerin ihtiyaçlarının karşılanması yönündeydi. Sivas’a ilk gittiğimde Sosyal Yardımlaşma Vakfına merkezde kayıtlı olup evi olmayan toplamda 57 aile vardı. Hayırseverlerin desteğiyle tamamını ev sahibi yaptık. Gaziantep’e gelip buradaki hayırseverleri görünce Sivas’ta yapılanın daha iyisini burada yapılabileceğini gördük. Gaziantep birlikte iş yapma kültürünün olduğu bir şehir. Bu fikrimizi dile getirdiğimizde Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ‘sıfırdan yapmak zaman alır. Bizim şuanda devam eden inşaatlarımızdan 100 tanesini bu iş için ayırabiliriz’ dedi ve bunu sizlere arz ettiğimizde Sosyal Yardımlaşmanın verebileceği en üst limitle desteğinizi verdiniz. Daha sonra artan inşaat maliyetlerini de Şahinbey Belediye Başkanımız karşıladı ve bugüne gelmiş olduk” dedi.

GAZİANTEP İLKLERİN ŞEHRİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin "Yetim gülerse dünya güler" diyen bir medeniyetin parçası olduklarını ifade ederek,  “Gaziantep ilklerin şehri. Bizim bir modelimiz var oda Gaziantep Modeli. Bu birlikte iş yapma, kardeşlik ve iyilik modelidir. İşte bu projede Gaziantep için önemli bir çalışma oluyor. Bu projenin fikir babası olan Sayın Valimiz Davut Gül’e organize Sanayi Başkanımız Cengiz Şimşek’e ve hayırsever iş adamlarına teşekkür ediyorum. Şahinbey Belediyemiz 65 ilden büyük çok büyük bir ilçe Sayın Başkanımızın ustalık döneminde dokunmadığı alan kalmadı kendisine de teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Gaziantep’e geldikten sonra geri dönüşünde kabineyi toplayarak sosyal konuta karar vermişti. Gaziantep’in böyle bir özelliği var. Sosyal konut yapma Gaziantep’ten başlamıştı. Bakanlık dönemimde 1+1 bir olarak yapılan sosyal konutları 2+1’e çevirdik. Bizim medeniyetimiz ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ diyor. Bizim medeniyetimiz yetimin başını okşadığınızda sevap yazan bir medeniyet. Bizde çok güzel bir söz vardır dünyada mekan ahirette iman diyoruz. Şehir olarak yetim ailelerin her zaman yanında olduk yeni projelerle onların yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

YETİMLERİN YÜZÜ GÜLECEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, evlerin herhangi bir bedel ödemeden kullanılabileceğini ve projenin nasıl gerçekleştiğini aktararak, "Yetimlerin yüzünü güldürmek gerçekten çok güzel. Gaziantep önemli bir şehir. Coğrafi konumu itibariyle baktığımız zaman PKK terörü münasebetiyle doğudan gelen göçün burada bir tür baraj gibi tutulması, daha sonra Esad rejiminden kaçıp gelen 450 bin Suriyelilerin kente gelmesi birçok kozmopolit olay kentte mevcut. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Cumhur İttifakıyla hep birlikte bu şehirde yapılması gereken her şey yapılıyor. Herkes kendi üzerine düşeni yapıyor. Ciddi bir uyum ve gayret var. Allah bütün idarecilerimizden razı olsun. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak gerçekten bu güne kadar çok güzel icraatlar yapıldı. Sosyal politikalar ve hizmetler gerçekten çok önemli. Biz ne kadar hizmet yaparsak yapalım sosyal belediyecilik, sosyal adalet ve toplumun rahatlaması bu açıdan çok büyük bir önem arz ediyor. Toplumun en önemli kesimlerinden birisi de yetimlerimiz. Bunlarla alakalı da gerek hükümetimizin gerekse de yerelde belediyelerimizin çok büyük çalışmaları var. Şunu biliyoruz ki yetim ağladığında rahmanın arşı titrer. O yüzden yetime sahip çıkmak çok önemli. Peygamber Efendimiz, 'kendi yetimine ve başkasına ait yetimi himaye eden kimseyle ben cennette beraberim' diyor. Yetimlerimize ev fikri Gaziantep Valimizin fikriydi. Valimiz, 'Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız 6 milyon TL para verecek. Siz desteklerseniz ve hayırseverleri de bulursak ev yapabilirsek güzel olur' dedi. Bizde yaptığımız 220 evimizin bir kısmını bunun için tahsis edelim ve yetimlere verelim dedik. Hayırseverlerimizden 1 milyon TL kadar para topladık. Evlerin toplam bedeli de 30 milyon TL kadar. 6 milyon TL'si bakanlığımız, 1 milyon TL'si hayırseverlerimizden ve kalan 23 milyon TL'sini de biz karşıladık. İstedik ki bu yetim ailelerimiz yüzü gülsün. Ailelerimiz bu evleri herhangi bir bedel ödemeden kullanacaklar ve inşallah yetimin yüzü gülecek hepimizin yüzü gülecek. Onların duasını almak çok büyük bir mutluluk" dedi.

Program sonrasın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yetim aileler için ayrılan 100 konut projesine destek veren iş adamlarına plaket verip yetim ailelerin konut kurası çekti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi