kj_Epw4t.jpg

MEHMET BOZKURT YAZDI.



22 Kasım 2021 Pazartesi
Gaziantep

Geçtiğimiz aylarda SGK Gaziantep İl Müdürlüğü ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde distoni hastalarından Hemifasial spazm ve Bleferospazm hastalarının tedavisinde kullanılan botokstaki usulsüzlükler nedeniyle şikâyette bulunulmuştu.

Prof. Dr. A.A’nın yüzlerce hastaya kullanılabileceğin kat kat fazla ilaç almasını sağlayacak botoks raporu çıkarttığı iddia edilmişti.

Bu hanımefendinin eşinin özel muayenehanesine yapılan baskında GAÜN'e ait olduğu ve içerisinde botoxsun da olduğu ilaçlar yakalandığı iddiası basında yer almıştı.

İlk incelemelere göre, devletin yüklü miktarda zarara uğratıldığı iddia ediliyor.

Üniversite yönetiminin karı-koca profesörle ilgili inceleme başlattığı belirtiliyor.

Ama ne hikmetse hala ana bilim dalı başkanı olan suçlamanın hedefindeki bu kişi, soruşturma açılmış olsa da soruşturmanın selameti açısından bile olsa başkanlık görevinden el çektirilmiyor... 

Görevine devam ediyor.

Oysa bugüne kadar, biz bu tür operasyonlarda ilgili kamu çalışanları hakkında soruşturmanın selameti açısından görevinden el çektirildiğini çok görmüştük.

Ama bu kişi görevine devam ediyorsa, bu hanımefendiyi kim koruyor ve görevinden el çektirilmesi neden sağlanamıyor? Kim neden korkuyor? Soruları akıllara geliyor.

Bu soruşturma sonucunda bu işin sonu yönetimde bulunan bazı akademisyenlere uzanır mı? İşte orası da soru işareti.

Ayrıca, bu hanımefendi göreve devam ederse, başkanlığını yaptığı bölümdeki soruşturmaya konu evraklarda değişiklik yapılmayacağını kim garanti edebilir?

İşte, bu nedenlerle soruşturmanın ne kadar adil yapılacağına dair kamuoyunda soru işaretleri var.

Benim beklentim, varsa suç işleyen, görevini kötüye kullanan ve devleti zarara uğratanların en ağır şekilde cezalandırılmasıdır. 

Daha bu olayla ilgili neler söyleniyor neler.

Bilgilere ulaştıkça, onları da gündeme getireceğimin bilinmesini isterim.

Umarım, sağlıklı bir soruşturma yapılır.

Ben de olayın takipçisi olacağım.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi