aa_cKfPn.jpg

Gaziantep’te bugün etkili olan kar yağışı, hayatı resmen felç etti. Belediyeler kar ile mücadele de yetersiz kalınca, evine gitmek isteyen vatandaşlar saatlerce yollarda mahsur kaldı. Gaziantep’in tanınmış simalarından Av. Dr. Cengiz Bayram’ın sosyal medyadan canlı yayın yaparak, ‘’3 saatte Zeugma Müzesi’nden Adliyeye ulaşamadım.’’ sözleri aslında tüm mağduriyetleri özetler nitelikteydi.



18 Ocak 2022 Salı
Gaziantep

Son yıllarda pek şiddetli kar yağışı görülmeyen Gaziantep'te, bugün yoğun kar yağışı etkili oldu. Özellikle öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, caddeleri ve sokakları kapattı. Aralıksız yağan kar nedeniyle kayganlaşan yollarda yürümek zorlaşırken, çok sayı da kaza meydana geldi.

BELEDİYELER SINIFTA KALDI

Günler öncesinden etkili kar yağışının olacağı öngörülüyordu. Hatta dün gece etkili kar yağışı ihtimali göz önüne alınarak, okullar tatil edildi. Belediyeler ise kar ile mücadeleye hazır olduklarını bildiren paylaşımlar yaptı. Ancak, bugün başlayan kar yağışının ardından, kentin hemen hemen her yerinden mağduriyet haberleri geldi.

ZEUGMA MÜZESİNDEN ADLİYEYE 3 SAATTE GELEMEDİK

Akşam saatlerinde Zeugma Müzesi istikametinden Adliyeye yönüne gitmeye çalışan ve yol kapalı olduğu için sürücülerin perişan olduğunu belirten Av. Dr. Cengiz Bayram, ’’Bu nasıl bir iş kardeşim. 3 saatten beri Zeugma Müzesi’nden Adliyeye gelemedik. Herhâlde Guinness rekorlar kitabına geçeriz diye düşünüyorum. Marka şehir. Çakamarka.’’ dedi.

GAZİANTEP HALKI BUNU HAK EDİYOR MU?

Kent genelinde yaşanan manzaraların ardından CHP Gaziantep İl Başkanı Uçar ise sosyal medya hesabından paylaşımlar yaparak, yaşananlara tepki gösterdi. Uçar, twitterdan yaptığı paylaşımlarda şunları yazdı:

‘’Gaziantep'ten kar manzaraları...
Gaziantep halkı bunu hak ediyor mu ? Bu nasıl bir akıl? Sen vatandaşı kar yağacak diye uyar. Ama belediye ve valilik olarak hazırlık yapma, şehri birkaç saat yağan kara teslim et! Hemşehrilerimin çektiği eziyete yazık.’’


‘‘Çok şükür. Bugün de Twitter Türkiye gündeminde birinciliği kimselere kaptırmadık. Marka şehrimiz, Türkiye gündeminde birinci sırayı aldı. Emeği geçen yöneticilerimizi kutluyorum. Gaziantepliler kar yağışının keyfini doyasıya yaşıyor.’’


‘‘Şehitkâmil Belediye Başkanı @rfadiloglu'na ulaşılamıyor.’’


‘‘Gaziantep'te yaşanan kar yağışı nedeniyle Şahinbey Belediye Başkanı @mtahmazoglu okçuluk tesisinde mahsur kalmış. Civarda bulunan hayırseverler lütfen yardımcı olsun. ’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi