RT_1I95m.jpg

Memlekette ciddi ekonomik sıkıntılar yaşanırken, vatandaşa indirimli ekmek kuponlarının dağıtıldığı bir dönemde, Şahinbey Belediyesi'nin 60 milyon TL bütçe ayırdığı okçuluk ve binicilik tesisinin inşaat çalışmaları başladı.



27 Mayıs 2022 Cuma
Gaziantep

Vatandaşın alım gücünün iyice düştüğü, hemen hemen her gün intiharların yaşandığı, daha geçtiğimiz günlerde idrak ettiğimiz Ramazan ayı içerisinde  büyükşehir belediyesinin yoksul vatandaşlar için indirimli ekmek kuponu dağıttığı Gaziantep’te, Şahinbey Belediyesi'nin yaklaşık 60 milyon TL para harcayacağı belirtilen okçuluk ve binicilik tesisi yapıyor.

İNŞAAT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yeşilvadi Parkı’nın hemen yanı başında bulunan yaklaşık 11 bin metrekarelik bir alana yapılacak olan tesisin inşaat çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde çektiğimiz görüntülerde, zemin ve beton dökme işlemi yapılıyor.

TESİSİ YAPACAK BAŞKA ALAN BULAMADINIZ MI?

Yeşilvadi Parkı’nın otopark sorunu var. Özellikle yaz aylarında parka giden vatandaş sayısı fazla olduğu ve parkın otoparkı olmadığı için, vatandaş aracını cadde üzerine ve yollara park ediyor. Çoğu zaman ise araç park edecek alan dahi bulunmuyor. Ortada böyle bir durum söz konusuyken, belediye park için çok katlı geniş bir otopark yapmak yerine, sırf birilerine şirin gözükmek için okçuluk ve atıcılık tesisi yapıyor.

HDP’Lİ TOĞRUL, MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIMIŞTI

Belediyenin bu tesisi yapma ısrarının ardından HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, konuyu gündeme taşımıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle meclise bir önerge veren Toğrul, "Şahinbey Belediyesi, önce 67 Milyon TL’ye okçuluk tesisi açmak istemesiyle hangi yoksulun sıkıntısına çare olmayı düşünüyor?" sorusunu yöneltmişti.

ERDOĞAN: OKÇULUK FAALİYETİ YÜRÜTÜN DEMİŞTİ

Yapılacak bu tesis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Okçular Vakfı’nın etkinliğinde yaptığı konuşmayı akıllara getirdi. Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’ın da mütevelli heyetinde yer aldığı vakfın 9’uncu Fetih Kupası Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Gençlerimizden okçuluk, binicilik, kılıç, hat, tezhip gibi geleneksel sanat ve spor dalları ile günümüze ait her türlü sosyal ve kültürel faaliyeti işte bu anlayışla yürütmelerini bekliyoruz” demişti.

GAZİANTEPLİLERİN BİLGİSİNE SUNUYORUZ

Gaziantep gibi büyükşehirlerin en önemli sorunlarından birisi otopark sorunuyken, ayrıca parka giden insanların araç dahi park edecek yer bulamadığı bir ortamda, böyle bir alana otopark yapmak ve vatandaşın sıkıntısını çözmek yerine, bugün tarihte hemen hemen hiçbir popülaritesinin kalmadığı ve ilginin çok az olduğu bir spor dalı olan okçuluk tesisi yapmanın hiçbir mantıklı tarafının olmadığını düşünüyoruz. Ve bu yanlışı kamuoyunun ve Gazianteplilerin bilgisine sunuyoruz.



TF_41X4L.jpg 1 / 3

MN_4Itk0.jpg 2 / 3

UH_595a1.jpg 3 / 3




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi