df_IEg99.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yıllar önce Gaziantep’e 50 bin konut yapılacağını açıklamıştı. Daha sonra ise geçtiğimiz yıl içerisinde 14 bin daha sosyal konut yapılacağı müjdesini verdi. Hatta, son müjdesi verilen 14 bin konutun 24 ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi. Ancak, gelinen noktada ortada ne konut, ne de bilgi veren var.



30 Mayıs 2022 Pazartesi
Gaziantep

Konut ve kira fiyatlarındaki ciddi artışlar ülkenin en önemli gündemlerinden birisi. Hatta, bu sıkıntının bir barınma krizine doğru gidileceği bile konuşuluyor. Ortada böyle bir tehlike olunca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde konut sektörüne yönelik yeni destek paketleri açıkladı ve TOKİ’nin sosyal konut projelerine hız vereceğini ve bu doğrultu da 30 milyar TL destek sağlanacağını açıkladı.

GÖZLER GAZİANTEP’E ÇEVRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından gözler Gaziantep’e çevrildi. Zira yıllar önce TOKİ ile Gaziantep Büyükşehir Beledisi işbirliği çerçevesinde Kuzeyşehir’e 50 bin konut yapılacağı müjdesi verilmişti. Müjde bununla da kalmadı. Geçtiğimiz yıl yine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 50 bin konuta ilave olarak 14 bin konut daha yapılacağının müjdesini vermişti.

'24 AYDA TAMAMLANACAK' DENİLMİŞTİ

14 bin konut projesinin tanıtım toplantısında Şahin, bu konutların 24 ay gibi kısa süre içerisinde tamamlanacağını ve yapılacak olan konutların işçiye, memura, çalışana ve emeklilere uygun ödeme şartları ile verileceğini belirtmişti.

DAHA SONRA TALEPLER ALINMIŞTI

Verilen müjdenin ardından geçtiğimiz yılın Eylül ayında ilk etap 800 konut için başvurular alınmaya başlandı ve başvurular 1 Temmuz itibariyle sona erdi. Ardından ise kura çekimi yapıldı.

BİLGİ ALAMADIK

Yaşanan bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz günlerde müjdesi verilen konutların yapımındaki son durumu öğrenmeyi ve haber yapmayı istedik. Defalarca Büyükşehir Belediyesi ve Gazikonut’u aradık, notlar bıraktık. Ancak, tarafımıza ne dönüş yapıldı, ne de bilgi verildi.

BİZDE BURADAN SORUYORUZ: 14 BİN KONUT PROJESİ NE DURUMDA?

Kentimizdeki konut ve ev kiralarının tavan yaptığı, kiraların 3-5 bin, dairelerin fiyatının ise konumuna ve bölgesine göre 2-6 milyon TL arasında değiştiği bir ortamda, müjdesi verilen 14 bin konutun akıbetinin ne olduğunu ve projeye başlandı ise şu ana kadar kaç daire inşa edildiğini Başkan Şahin ve belediye yetkililerine soruyor ve bu konu da kamuoyunu bilgilendirmelerini talep ediyoruz.



as_X9XY3.jpg 1 / 6

ok_gL2TM.jpg 2 / 6

ok_jTXti.jpg 3 / 6

ok_FwHd7.jpg 4 / 6

ok_4sC2a.jpg 5 / 6

uh_W2G7S.jpg 6 / 6




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi