ok_TJ9Ur.jpg

Her ne kadar kentsel dönüşüm yapılıyor denilse de, bu uygulama mağduriyetleri de beraberinde getiriyor. Gaziantep’te gerek Şahinbey’de, gerekse de Şehitkâmil’de vatandaşın büyük mağduriyetler yaşadığı kentsel dönüşüm uygulaması, bu kez İstanbul’da Fetihtepe Mahallesi’nde bazı vatandaşları mağdur etti. Evini boşaltmayan vatandaşların elektrik ve suları polis eşliğinde kesildi.



10 Haziran 2022 Cuma
Gaziantep

Kentsel dönüşüm uygulamaları mağdur etmeye devam ediyor. Uzun yıllar Gaziantep’te özellikle Şahinbey Belediyesi’nin yapmış olduğu kentsel dönüşüm uygulaması büyük mağduriyetler yaratmış, insanlar yerinden yurdundan edilmişti. Tepki çeken bu uygulama, daha sonra Şehitkâmil’de devam etmişti.

HENÜZ 5 AY ÖNCE 7 AİLENİN YAŞADIĞI BİNANIN ELEKTRİK VE SUYU KESİLMİŞTİ

Henüz 5 ay önce, Şehitkâmil Belediyesi’nin Karşıyaka’da yaptığı kentsel dönüşüm alanında, 8 dairenin bulunduğu ve içinde 7 ailenin yaşadığı binanın elektrik ve su saati sökülmüş, vatandaş kışın ortasında susuz ve elektriksiz bırakılmıştı. Bu nedenle onlarca insan mağdur olmuş, daha sonra ise o bina polis eşliğinde belediye ekipleri tarafından tahliye edilmişti.

MAĞDURİYETLERİ EN ÇOK GAZETEMİZ HABERLEŞTİRMİŞTİ

Gaziantep’te yapılan kentsel dönüşüm uygulamasında vatandaşın mağdur edilmesine en büyük tepkiyi gazetemiz göstermiş, onlarca hatta yüzlerce vatandaşın mağduriyetini haberleştirerek, kamuoyuna duyurmuştuk. Hatta gazetemizin bu yayın çizgisinden dolayı, yıllarca Şahinbey Belediyesi tarafından aboneliklerimiz iptal edilmiş, gazetemizin belediyeye girişi dahi yasaklanmıştı.

BODUR, HALA EYLEM YAPIYOR

Karşıyaka’da evi bulunan ve belediye ile anlaşamayan Hasan Bodur adlı vatandaş, kentsel dönüşüm mağduru olduğunu belirterek, aylardır adliye ve belediye önünde eylem yapıyor. Bodur, Şehitkâmil Belediyesi’nin kendisini ve ailesini mağdur ettiğini belirterek, kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışıyor.

SON MAĞDURİYET HABERLERİ İSTANBUL’DAN GELDİ

Gaziantep’te kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyetler hala sürerken, bu kez İstanbul’dan benzer haberler gelmeye başladı. İstanbul'da Beyoğlu Belediyesi’nin kentsel dönüşüm uygulaması yaptığı Fetihtepe Mahallesi’nde, evini boşaltmayan vatandaşların elektrik ve suyunun polis eşliğinde kesildiği belirtildi. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar sokağa dökülürken, mahalle de yaşanan mağduriyetler basında ve sosyal medyada geniş yer buldu.

MAĞDURİYETLERE SON VERİN

Gazete olarak, Gaziantep ve İstanbul’da yapılan ve insanları mağdur eden bu kentsel dönüşüm uygulamalarına son verilmesini, şayet kentsel dönüşüm yapılacaksa, vatandaşın mağdur edilmeyeceği bir yol izlenmesinin doğru olacağını belirtiyoruz.

5 ay önce elektrik ve suyu kesilen vatandaşların linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

http://detaygazetesi.org/haberdetay-25946-kisin-ortasinda-vatandasa-bu-zulum-reva-mi.html



ok_576lo.jpg 1 / 10

ok_jQ2yd.jpg 2 / 10

ok_ygGX6.jpg 3 / 10

ok_RvEJD.jpg 4 / 10

ok_piq1M.jpg 5 / 10

ok_0vaUx.jpg 6 / 10

ok_86jMP.jpg 7 / 10

ok_o5DX3.jpg 8 / 10

ok_CJhin.jpg 9 / 10

ok_T02H3.jpg 10 / 10

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi