ok_fy69V.jpg

Gaziantep şehir merkezinde bulunan Uğur Plaza İş Merkezi yanında bulunan Hayri Zengin cami, dün ekipler tarafından yıkıldı. Yıkım işleminin ardından müftülüğü defalarca aradık ve bu caminin neden yıkıldığını, yerinin ne olacağı sorusunun cevabını almak istedik. Ancak, dünden beri net bir cevap alamadık.



22 Haziran 2022 Çarşamba
Gaziantep

Gaziantep şehir merkezinde uzun yıllardır hizmet veren Hayri Zengin cami, dün kontrollü bir şekilde yıkıldı. Bizde caminin yıkıldığı bilgisini aldıktan sonra, söz konusu bölgeye gittik ve caminin neden yıkıldığı sorusunun cevabını aradık. Çevredeki esnaflardan edindiğimiz söylentilere göre, caminin zemininde kayma olduğu için yıkım işlemi yapıldı.

MÜFTÜLÜKTEN CEVAP ALAMADIK

Çevre esnafından edindiğimiz bilgilerin ardından, hemen Gaziantep Müftülüğü’nü aradık. Caminin neden yıkıldığına dair net bilgi almak istedik. Ancak, Müftülük özel kalemi, Şehitkâmil İlçe Müftülüğü yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde, net bir bilgi alamadık. Durum böyle olunca ise şimdilik haberi bu şekilde yayınlamak zorunda kaldık.

RANT ALANI MI OLACAK?

Müftülüğün net bir cevap vermemesi, yıkılan cami alanının rant alanına mı dönüştürüleceği sorularını akıllara getirdi. Zira, yıkılan caminin yanı başında Karşıyaka’da bulunan Lalezar cami, geçtiğimiz yıllarda Şehitkamil Belediyesi tarafından yıkılmış, yıkılan caminin yerine şu anda yüksek katlı bina dikiliyor.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Şehir merkezindeki esnafa, vatandaşa hizmet veren söz konusu caminin yıkılması ve yıkılan caminin yerine yenisinin yapılıp yapılmayacağı net olarak belli olmadığı için, bizde bu konunun takipçisi olacağımızı, gelişme oldukça kamuoyunu bilgilendireceğimizin bilinmesini isteriz.



vb_oikcz.jpg 1 / 6

cv_Nuid4.jpg 2 / 6

vb_xeOZY.jpg 3 / 6

vb_tT4WD.png 4 / 6

pk_D0cv2.jpg 5 / 6

pol_xsJUK.jpg 6 / 6

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi