gtf_cuGa8.jpg

Bugün Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(GASKİ)’nin toplantısı vardı. Toplantıda, maliyetlerin artması gerekçesi ile 2023 yılında suya zam yapılması teklif edildi ve teklif oybirliği ile kabul edildi. Buna göre konutlarda yüzde 23, işyerlerinde ise yüzde 13 zam yapıldı. Gaziantep’te suya zam kararı alınırken, geçtiğimiz günlerde Ankara’da yüzde 50 indirim yapılmıştı.



29 Kasım 2022 Salı
Gaziantep

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Ak Parti’nin önergesinin ardından suya yüzde 50 indirim yapılmıştı. Ankara’daki bu indirimin ardından Gaziantep’te CHP’li meclis üyeleri suya indirim yapılması yönünde önerge sunmuş ve bu önerge Ak Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla ret edilmişti.

SUYA ZAM KARARI ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde yaşanan bu gelişmelerin ardından bugün Gaziantep’te, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(GASKİ)’nin 2022 yılı 2. Olağan toplantısı 3. Birleşimi yapıldı. Yapılan oturumunda, 2023 yılı 1 Ocak itibariyle konutlarda yüzde 23, işyerleri, ticari işletmeler içinse yüzde 13 zam yapılmasına karar verildi.

ZAM KARARI OYBİRLİĞİ İLE ALINDI

Öte yandan zam kararı, meclisteki Ak Parti, MHP, CHP’li ve İyi Partili üyelerin ‘Evet’ oyu vermesi ile oybirliği ile alındı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi