ok_3XyVy.jpg

Gaziantep’in Şehitkâmil Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan bir değişiklik ile Şahinbey, Şehitkâmil ve Oğuzeli ilçe kaymakamları için lojman yapılacak. Lojmanın yapılacağı alanın mevcut imar planında yeşil alan olarak geçmesi tepkilere neden olurken, bu lojmanlar farklı bir alana yapılamaz mı? soruları akıllara geliyor.



6 Ocak 2023 Cuma
Gaziantep

BU HABER SADECE DETAY’DA

Geçtiğimiz Çarşamba günü, Şehitkâmil Belediye Meclisi Ocak ayı meclisi 2. oturumu yapıldı. Mecliste, İbrahimli (Şehirgösteren) Mahallesi’nde bulunan ve mevcut planda yeşil alan gözüken arazinin planı değiştirildi ve konuta çevrildi. Konuta çevrilen bu alana Şahinbey, Şehitkâmil ve Oğuzeli ilçe kaymakamları için lojman yapılacağı öğrenildi.

LOJMAN YAPILACAK BAŞKA ALAN KALMADI MI?

Meclis sonrası gazetemize bilgi veren imar komisyonu üyesi CHP’li Seydi Vakkas Tuncer, bu imar değişikliğine karşı olduğunu belirterek, şunları söyledi:‘’Burası normal planda, yeşil alan gözüküyordu. Yapılan değişiklik ile konut alanına çevrildi. Kaymakamlara lojman yapılmasına karşı değiliz. Kentte, lojman yapacak başka alan mı kalmadı da yeşil alan arazisine yapılıyor? Bu nedenle, plan değişikliğine red oyu kullandım. Bu yapılan değişikliği doğru bulmuyorum.’’ dedi.

LOJMAN YAPILMASINA KARŞI DEĞİLİZ AMA…

Gazete olarak, kaymakamlara lojman yapılmasına karşı değiliz. Ancak, yeşil alan ve orman fakiri bir kent olan Gaziantep’te, bu lojmanın yeşil alan gözüken yere değil de, başka bir alana yapılmasının, yeşil alan gözüken yerlerin korunup parka ve insanların mutlu anlar geçireceği, spor ve yürüyüş yapabileceği alanlara dönüştürülmesinin daha uygun olacağını düşünerek, bu plan değişikliğine itiraz ediyor ve tepki gösteriyoruz. Umarız bu yanlış karardan dönülür diyoruz.     






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi