sd_5TjMk.jpg

Türkiye'yi sarsan ve yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, deprem bölgelerinde kurulan çadırlarda yaşam mücadelesi veren vatandaşlar, dondurucu soğuklar nedeniyle zorlu bir süreç geçiriyor.



15 Şubat 2023 Çarşamba
Gaziantep

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem, Gaziantep dâhil 10 ili etkilemiş, art arda yaşanan depremler, asrın felaketi olarak nitelendirilmişti. Depremin ardından Gaziantep kent merkezinde bulunan çoğu noktaya çadırlar kurulmuş, evleri hasar gören, evlerine girmeye korkan vatandaşlar, kurulan çadırlara yerleştirilmişti.

YEŞİLVADİ PARKI’NA ÇADIRKENT KURULDU

Şahinbey ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin en büyük parkı olarak nitelendirilen Yeşilvadi Parkı’na, depremin ardından yüzlerce çadır kuruldu ve bölgede yer alan ve sokakta kalan vatandaşlar, bu çadırlara yerleştirildi.

GECELERİ ŞARTLAR AĞIRLAŞIYOR

Gaziantep’te kış aylarının en soğuk günleri yaşandığı için, çadırlarda kalan vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Kentte güneşin batışı ile hava sıcaklığının düşmesi ve çadırlarda elektrik bulunmadığı için, aileler ısınma sorunu yaşıyor. Bazı aileler çözüm olarak çadır içerisine soba kurarken, bazıları ise çadırın dışında ateş yakarak, ısınmaya çalışıyor.

POLİS, İTFAİYE, ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ NÖBET TUTUYOR

Vatandaşların yaktığı ateşlerin yangın çıkarma ihtimali bulunduğu için, park içinde bir itfaiye aracı devriye atıyor. Ayrıca, çevik kuvvet, özel güvenlik görevlileri de, park içerisinde devriye atarak, çadırda yaşayan vatandaşların güvenliğini sağlamaya çalışıyor.



m_vV1vh.JPG 1 / 8

ok_gF2Z1.JPG 2 / 8

as_7pJ2D.JPG 3 / 8

pol_mL3Xn.JPG 4 / 8

pol_W4d3j.JPG 5 / 8

lo_38088.JPG 6 / 8

rt_aqB30.JPG 7 / 8

ol_XtEs2.JPG 8 / 8

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi