ol_1pVe3.jpg

Gaziantep’in İbrahimli bölgesinde depremin ardından çöken Emre Apartmanı’nda arama kurtarma çalışmaları tamamlandı ve enkazlar kaldırıldı. Çöken binanın enkazında kalan 54 kişi hayatını kaybederken, 5 kişinin ise enkazdan yaralı kurtulduğu öğrenildi.



17 Şubat 2023 Cuma
Gaziantep

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremde, Gaziantep’in İbrahimli bölgesinde bulunan Emre Apartmanı çökmüştü. Depremin ardından çöken binada günlerce arama kurtarma çalışması yapılmıştı. Çalışmalar birkaç gün önce sona ererken, binanın enkazı da kaldırıldı.

İKİ BLOĞUN BİR BLOĞU ÇÖKTÜ

Emre Apartmanı iki bloktan oluşuyordu. Bloğun birisi ayakta kalırken, diğer blok çöktü. Çöken binanın enkazından 54 kişinin cesedi çıkartılırken, 5 kişi ise yaralı olarak kurtuldu.

BİNANIN KOLONU KESİLDİĞİ İDDİASI

Çöken binanın zemin katında dükkânlar bulunuyordu. Bu dükkânları işleten bazı kişilerin, binanın kolononu kestiği iddiaları yer almıştı.

SAVCI VE POLİS İNCELEME YAPTI

Arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından çöken binanın zemininde savcı ve polis incelemelerde bulundu. İncelemeler dün de devam etti. Yapılan incelemeler ve binanın enkazından alınan numunelerin ardından binanın neden yıkıldığı ortaya çıkacak.



sd_y4XCP.JPG 1 / 5

sd_L8XB4.JPG 2 / 5

sd_B3I9w.JPG 3 / 5

df_v5Qg9.JPG 4 / 5

lo_tex9v.JPG 5 / 5

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi