sd_y8TO9.jpg

MEHMET BOZKURT YAZDI



25 Şubat 2023 Cumartesi
Gaziantep

Yaklaşık 20 gün önce, asrın felaketi olarak nitelendirilen birden çok deprem yaşadık.

Gaziantep’in de içinde bulunduğu 10 ilimizde yıkıcı etkiye yol açan bu depremler de, on binlerce yurttaşımız hayatını kaybederken, yüz binin üzerinde yurttaşımız yaralandı, binlerce sakat kalan var.

Tabi depremin ardından liderlerden, bakanlardan, siyasetçilerden bu olayda kusuru, ihmali olan, görevi kötüye kullanan kim varsa hesap sorulacak tarzında açıklamalar dinledik.

Bu açıklamaların ardından, Gaziantep’in Nurdağı Belediyesi’nin Ak Partili Meclis Üyesi aynı zamanda müteahhit olan Yunus Kaya’nın gözaltına alınmasını ve tutuklanmasına şahit olduk.

Çünkü, Kaya’nın Nurdağı'nda yaptığı binaların hepsinin depremin ardından yıkıldığı söyleniyordu.

Kaya’nın ardından, bugün de belediye başkanı yine Ak Partili Ökkeş Kavak’ın önce gözaltına alındığını, daha sonra ise tutuklandığı süreci yaşadık.

Sadece Nurdağı’ndaki soruşturmada, iktidar partisinden bir belediye başkanı ve bir meclis üyesinin tutuklanması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, iktidarın, bakanların, yerel yöneticilerin ve yargının bu işin üzerine ciddi gittiğini, işin ucu kime dokunursa dokunsun hesabının sorulacağı izlenimi uyandırdı.

Zaten olması gereken de buydu.

Toplum olarak, millet olarak, hemen hepimizin beklentisi, bu felaketin yaşanmasında sorumluluğu olan, ihmali olan, görevini kötüye kullanan, yanlış kararlara imza atan kim varsa yargılanması ve hesap vermesi yönündedir.

Suçlunun kim olduğu, partisinin ve görüşünün ne olduğunun bir önemi yoktur.

Onun için devletin, yargının, polisin, bürokratların hepsinin cesaretli olması, suçu olan kim varsa hepsine hesap sormalıdır.

Ayrıca gazete olarak, bu işin üzerine biz de kararlılıkla gideceğiz, suçu olan kim varsa cezalandırılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz…

Yapacağımız haberler, soracağımız sorular, gündeme getireceğimiz konularla kamuoyu baskısının oluşmasına katkı sunmaya çalışacağız.

Kimsenin yaptığı yanına kalmamalı, varsa suçu ve ihmali olan herkesin cezasını çekmesini istiyoruz.

Hayatını kaybeden her yurttaşımızın üzerimizde vebali olduğunu düşüncesiyle hareket ederek, hep birlikte suçu olanın cezasını çekmesini istemeliyiz, haykırmalıyız.

Yok bunu başaramazsak, bu acıları yaşamaya ve on binlerce insanımızı kaybetmeye devam ederiz uyarısında bulunarak, yazımı noktalıyorum.

Kalın sağlıcakla.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi