sd_T02H3.jpg

Gaziantep ve 10 ili kapsayan yıkıcı depremlerin ardından sahada çalışan ve elektrik kesintilerini en aza indirmeye gayret gösteren elektrik dağıtım şirketleri, personeli, ekipmanları ve farklı enerji kaynaklarıyla sahadaydı.



26 Şubat 2023 Pazar
Gaziantep

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen yıkıcı deprem, Gaziantep dahil 10 kentte büyük yıkımlara yol açmıştı. Hatta, sarsıntıların etkisiyle elektrik direkleri devrilmiş, teller kopmuş ve kışın tam ortasında büyük bir felaket yaşanmıştı.

İLK DEPREM ANINDA TEDBİR AMAÇLI KESİNTİ YAŞANDI

6 Şubat tarihinde sabaha karşı meydana gelen 7,8 şiddetindeki ilk depremde, Gaziantep merkez dahil hemen hemen her yerde elektrik kesintisi yaşandı. Kesinti, gün içerisinde son buldu ve Gaziantep geneline elektrik akışı yeniden sağlandı. Elektrik dağıtım şirketinden edindiğimiz bilgiye göre, şiddetli deprem anı ve sonrasındaki ikinci büyük depremde dâhil elektriğin tedbir amaçlı kesildiği ve sonrasında akış normale döndüğü belirtildi.

İLK GÜN İTİBARİYLE HUMMALI ÇALIŞMA

Yıkıcı depremin ardından ekipler sahaya çıktı ve o günden bugüne sahada canla başla çalışmalarını yürütüyor. Bazı personeller, elektrik direklerin tepesine çıkıp onarım yaparken, bazıları ise aşağıdan kablo ve malzeme veriyor.

CİDDİ BİR KESİNTİ YAŞANMADI

İlk depremin üzerinden 20 gün geçti. O günden bugüne Gaziantep’te ciddi elektrik kesintisi yaşanmadı. Bazı bölgelerde kesinti haberleri aldık. Ancak, bunun nedeninin depremle birlikte binalara ve evlere gaz akışının durmasından dolayı, insanların elektrikli soba ve ısıtıcıya yüklenmesinden kaynaklandığı söylendi.

JENERATÖRLER DEVREYE SOKULDU

Havanın çok soğuk olması ve gaz akışı olmadığı için depremzedeler, elektrikli ısınma sobalarına yüklenince mevcut trafolar, elektrik yükünü kaldıramadı. Hal böyle olunca, firma jeneratör desteğini devreye aldı ve mevcut enerji akışında kesinti yaşanmaması için, jeneratörler ile trafolar desteklendi.

ÇADIRKENTLERE ELEKTRİK AKIŞI SAĞLANIYOR

Ekipler, sadece arıza ve onarımlar yapmadı. Bunun yanı sıra arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı yerlerde aydınlatma görevini de yürüttü. Bunun ardından deprem sonrası kurulan konteynır kentlerde de düzenli elektrik akışı için direkler ve trafolar kuruldu. Böylelikle, depremzedelerin konteynırlarda elektriğe ulaşmaları sağlandı.



as_CHD5E.jpg 1 / 8

as_u8d4L.jpg 2 / 8

fg_nCSD5.jpg 3 / 8

asd_LGEJO.JPG 4 / 8

sd_5eWEu.jpg 5 / 8

asd_VArze.JPG 6 / 8

sds_WklrX.jpg 7 / 8

sd_k4V2n.jpg 8 / 8

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi