as_oDGUD.jpg

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu ve binlerce insanın hayatını kaybettiği İslahiye’de, yüksek katlı ve yeni binaların yıkılması ya da ağır hasarlı hale gelmesi dikkat çekerken, bu binaların yapımına kimlerin izin verdiği merak konusu.



11 Mart 2023 Cumartesi
Gaziantep

Gazete olarak, asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Gaziantep’in İslahiye ilçesine gittik ve yıkıcı depremlerin ilçede bıraktığı etkileri gözlemledik. Her ne kadar İslahiye’deki durum Nurdağı’ndan daha iyi olduğu gözükse de, bu ilçemizde de ciddi yıkım ve can kayıpları meydana geldi.

GENELDE YIKILAN YENİ VE YÜKSEK KATLI BİNALAR

İlçede yaptığımız gözlem ve araştırmalarda, genellikle yıkılan yapıların yeni ve yüksek katlı binalar olması dikkat çekiyor. İlçede 2-3 katlı yapılar genel anlamda ayakta ve sağlam kalırken, 6-7 katlı diye nitelendirilen binalar ya yıkılmış, ya da ciddi hasar görmüş.

FATMA ŞAHİN, ‘İLÇENİN YARISI YOK OLDU’ DEMİŞTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, büyük yıkıma sebep olan depremlerin ardından yaptığı bir açıklamada, İslahiye ilçesini kastederek, ’’İlçenin yarısı yok oldu.’’ demişti.

BİNLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gaziantep’in en büyük ilçelerinden birisi olan ve 70 bin nüfusu olduğu söylenen ilçede, depremlerde çöken ve yıkılan yapıların enkazında kalan binlerce yurttaş hayatını kaybederken, bir o kadarı ise yaralandı.

KİM İZİN VERDİ?

İslahiye ve Nurdağı ilçesi, Gaziantep’in deprem bölgesi ve fay hattı üzerinde bulunan iki ilçesi olarak biliniyor. Ortada böyle bir gerçek varken, bu ilçede yüksek katlı binalara kimin ve neden izin verdiği, bu binaların yapımında ne kadar denetimlerin sağlıklı yapıldığı merak konusu.

BABALARIMIZ, ‘’3 KATTAN FAZLA YAPILMAZ’’ DEDİ

İlçede sohbet ettiğimiz ve bilgi aldığımız 80 yaşlarındaki bir vatandaş, ’’Bizim babalarımız, ilçemizin deprem bölgesinde üzerinde yer aldığını ve 3 kattan fazla yapı yapılmaması gerektiğini bizlere söylerdi. Benim evim 2 katlı ve deprem de ciddi bir hasar görmedi.’’ dedi.



as_kS80H.JPG 1 / 9

sd_8PIV5.JPG 2 / 9

rd_Q5cNK.JPG 3 / 9

df_k0EgC.JPG 4 / 9

fd_0VAgz.JPG 5 / 9

fg_wOQtT.JPG 6 / 9

fg_v1IyA.JPG 7 / 9

fg_n1hX2.JPG 8 / 9

df_8HM1q.JPG 9 / 9

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi