lo_ib14t.jpg

Gaziantep’in Batıkent Mahallesi’nde ikinci depremde yıkılan Güneş Apartmanı’nın enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. 6 Şubat tarihinde saat 13.30 civarındaki ikinci büyük depremde yıkılan binanın, ilk depremden sonra boşaltılması, olası can kayıplarını engellemişti.



19 Mart 2023 Pazar
Gaziantep

Güneş Apartmanı, Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesi Batıkent Mahallesi’nde yer alıyordu. 6 Şubat tarihinde sabaha karşı 04.17’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli ilk depremin ardından, bina riskli olduğu için boşaltılmıştı. Aynı gün saat 13.30 civarında ikinci büyük depremin meydana gelmesinin ardından bina yıkıldı. Binanın boş olması, olası faciayı önlemişti.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMASINDA SONA GELİNDİ

Yıkıldıktan sonra günlerce o şekilde kalan binanın daha sonra enkaz kaldırma çalışmaları başladı. Geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde yaptığımız çekim esnasında, binadaki enkaz kaldırma çalışmalarının artık sonuna gelinmişti.

BİNANIN İLK İKİ KATINI EMRE APARTMANI’NIN MÜTEAHHİDİNİN YAPTIĞI SÖYLENİYOR

Bu bina, ilk depremde yıkılan ve 54 kişinin can verdiği Emre Apartmanı ile neredeyse aynı kaderi paylaşıyor. Çünkü, bu binanın da ilk iki katını yıkılan Emre Apartmanı’nın da olduğu gibi aynı müteahhidin yaptığı, kalan bölümlerini ise başka bir müteahhidin yaptığı söyleniyor.



lo_rr7r6.JPG 1 / 8

lo_Fd4c0.JPG 2 / 8

pp_zg61D.JPG 3 / 8

mk_FJ1Zi.JPG 4 / 8

lo_k8VJ4.JPG 5 / 8

ol_6rRtz.JPG 6 / 8

lo_AEkEM.JPG 7 / 8

lo_p6GP4.jpg 8 / 8

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi