sd_uMZOx.jpg

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremin vurduğu bölgelerde ramazanın ilk sahurunda sessizlik ve hüzün hâkimdi. Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde ilk sahurda depremzedelere ne kahvaltı dağıtan vardı, ne de sıcak bir çay.



23 Mart 2023 Perşembe
Gaziantep

Depremzedeler, bu yıl ramazan ayına oldukça sıkıntılı ve üzüntülü bir şekilde girdi. 6 Şubat tarihli yıkıcı depremlerin üzerinden 45 gün sonra depremin vurduğu bölgelerdeki yüz binlerce depremzede, ilk sahura çadırlarda ve konteynerlerde uyandı.

NURDAĞI’NDA DERİN SESSİZLİK

Depremin adeta sağlam yapı bırakmadığı Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde, ilk gece derin sessizlik hâkimdi. Geçmiş yıllarda heyecanlı ve sevinçle karşılanan ramazan, bu yıl derin sessizlik, acı ve gözyaşları arasında karşılandı.

SAHUR İÇİN HAZIRLIK YOKTU

İftar yemeği için ilçenin farklı bölgelerinde hazırlıklar ve yemek çadırları kuruldu. Ancak, ilk sahurda durum farklıydı. Gazete olarak dün gece ilçe merkezini gezdik. İlçede vatandaşa ne sahur için kahvaltılık dağıtan, ne de sıcak bir çay dağıtan vardı. Depremzedeler, çadır ve konteynerlerde ilk oruca kendi imkanlarıyla niyet etmek zorunda kaldı.

İLÇEDE EKMEK ALACAK YER DAHİ YOKTU!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler, ilçede neredeyse sağlam yapı ve işyeri bırakmadığı için, ilçede alışveriş yapabilecek, kahvaltılık malzeme alacak yer dahi yoktu. İşin kötü yanı ise sahur saatlerinde ekmek almaya çıkan vatandaşlar, satın alacak ekmek dahi bulamadı.



de_S17LU.JPG 1 / 8

pl_f8j6g.JPG 2 / 8

hu_0D1ab.JPG 3 / 8

pl_PR4L7.JPG 4 / 8

pl_m7D4Y.JPG 5 / 8

pl_Gqw5m.JPG 6 / 8

pl_5tO9X.JPG 7 / 8

mk_7WjU6.JPG 8 / 8

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi