hj_fQQqj.jpg

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural’ın kendi ailesine ait olduğu söylenen bir arsaya belediye başkan yardımcısı İzzet Aytekin tarafından yedi katlı bir apartman yaptırdığı ve apartmana ailenin soyadları olan ’Vural Apartmanı’ ismi verildiği öğrenildi. Vural Apartmanı yıkıcı depremlerde hasar alırken, bazı aile yakınlarının binadaki eşyaları taşıdığı görüldü.



27 Mart 2023 Pazartesi
Gaziantep

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerine de ağır darbe vurdu. Yıkıcı depremlerde, binlerce insan hayatını kaybetti, çok sayıda bina yıkıldı ve yine çok sayıda bina ağır hasar gördü.

ÇOK KATLI BİNA YAPMAK İÇİN ADETA YARIŞA GİRİLMİŞ

Meydana gelen depremler, tartışmaları da meydana getirdi. İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin bir asır önce bile deprem bölgesi olarak bilindiği, son yıllara kadar çok katlı binalara izin verilmediği, fakat daha sonra yüksek katlı binaların yapımında adeta yarış içerisine girildiği bilgisine ulaşıldı.

80 YAŞINDAKİ VATANDAŞA BABASI İSLAHİYE’NİN FAY HATTI ÜZERİNDE OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ

Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Bozkurt, depremde binlerce insanın hayatını kaybettiği İslahiye ilçesinde çok sayıda insanın bilgisine başvurdu. Kendisi 80 yaşında olan ve iki katlı müstakil bir evde yaşayan bir vatandaş, babasının zamanında kendisine İslahiye’de üç kattan fazla bina yapmaması tavsiyesinde bulunduğunu ve İslahiye’nin fay hattı üzerinde yer aldığını belirttiğini söyledi.

9 YILDIR GÖREVDE OLAN VURAL DÖNEMİNDE ÇOK KATLI BİNALAR TAVAN YAPTI

İslahiye ilçesinin fay hattı üzerinde olduğu bilinmesine rağmen, ilçede çok katlı binalar mantar gibi çoğalmış. Görüşüne başvurduğumuz çoğu vatandaş, çok katlı binaların şu anki Belediye Başkanı olan Kemal Vural döneminde ciddi şekilde arttığına dikkat çekti.

YAKINLARI BİLE VURAL’A ÖFKE DUYUYOR

Görüşüne başvurduğumuz başka bir vatandaş ise, Kemal Vural ile ilgili önemli bazı bilgileri de paylaştı. O bilgiye göre, depremde Kemal Vural’ın bazı akrabalarının da çok katlı binaların yıkılmasından dolayı hayatını kaybetti. İşte nedenle, Vural’ın yakınlarının çok katlı binalara izin verilmesinden ve burada yakınlarını kaybetmelerinden dolayı Vural’a öfke duydukları belirtiliyor.

APARTMANI VURAL’IN MÜTEAHHİT YARDIMCISI YAPMIŞ

Ulaşılan bir diğer bilgi göre de, Belediye Başkanı Kemal Vural’ın kendi yakınlarına ait bir arsaya belediye başkan yardımcısı İzzet Aytekin tarafından yedi katlı bir apartman yaptırdığı ve apartmana ailenin soyadları olan ’Vural Apartmanı’ ismi verildiği öğrenildi. Vural Apartmanı, depremlerde hasar aldı ve bazı ev sahipleri, evlerindeki eşyalarını taşıdı.

APARTMAN YEDİ KAT

Vural apartmanının alt katında yan yana dükkânlar yer alıyor. Dükkânların üstüne altı kat şeklinde çift daire yapılmış ve en üstteki teras katın önüne ahşap çatı yapılmış. Yani binada altı katta toplamda 12 daire yer aldığı bilgisine ulaşıldı. Yine edinilen bilgilere göre ,apartmanda Kemal Vural’ın birinci dereceden yakınlarının da ikamet ettiği bilgisine ulaşıldı.

YANINDAKİ YAPILAR SAĞLAM

Vural Apartmanı'nın hemen yanında uzun süre önce yapılan üç katlı müstakil bir ev ve yine tek kattan oluşan bir pide fırını bulunuyor. Depremde Vural Apartmanı hasar alırken, yanındaki üç katlı müstakil ev ve pide fırınının herhangi ise hasar almadığı görüldü.



nm_TDxEw.jpg 1 / 4

jjk_4j87v.jpg 2 / 4

hj_TEAhd.jpg 3 / 4

jk_38xk1.jpg 4 / 4

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi