KL_qX281.jpg

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde depremzedelere ücretsiz ilaç hizmeti sunan Sahra Eczanesi, çıkan yangında kısa sürede küle döndü. Çıkan yangında, milyonlarca lira değerindeki ilaçlar kullanılamaz hale geldi.



2 Nisan 2023 Pazar
Gaziantep

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ağır vurduğu bölgelerin başında Gaziantep’in Nurdağı ilçesi geliyor. Yıkıcı depremlerin ardından ilçede neredeyse sağlam yapı kalmamış ve ağır yıkım meydana gelmişti.

AYLARDIR HİZMET VERİYORDU

6 Şubat tarihli depremin ardından ilçeye Türk Eczacılar Birliği bünyesinde sahra eczane kuruldu ve depremzedelere ücretsiz ilaç hizmeti sunulmaya başlandı. Ancak aylardır verilen hizmet, bugün sabah saatlerinde meydana gelen üzücü olayla son buldu.

YANGIN 5 DAKİKADA KÜLE ÇEVİRDİ

Bugün sabah saatlerinde eczanede bilinmedik bir nedenle yangın çıktı. Eczane, çadırdan oluştuğu için dakikalar içinde yangın şiddetini arttırdı ve 5 dakika içinde çadır kullanılamaz hale geldi.

MİLYONLARCA LİRA DEĞERİNDEKİ İLAÇLAR KÜL OLDU

Eczanenin içerisinde bulunan milyonlarca lira değerindeki ilaçların tamamına yakını çıkan yangında zarar gördü ve kullanılamaz hale geldi.

GELECEK HAFTA İÇİNDE SERBEST KONTEYNER ECZANELERİN HİZMETE GİRMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yangın ile ilgili bilgi aldığımız Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, çıkan yangından dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, ’’Bu sabah üzücü bir olay yaşandı ve Sahra Eczanemizde yangın çıktı. Daha önce ilçemizde serbest konteyner eczaneler oluşturmak için çalışma başlatmıştık. Üstüne bu olay meydana geldi. Gelecek hafta içerisinde ilçe genelinde serbest konteyner eczanelerin hizmete girmesi için çalışıyoruz. İnşallah gelecek hafta depremzede vatandaşlarımız yeniden ilaca ulaşacak’’ dedi.



Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi