sd_6eh2r.jpg

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Genel kurulunda söz alan ve Türkiye’deki üniversitelerin durumu hakkında konuşma yapan HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, ”Ak Parti döneminde rektörün istemediği bir kişinin ne kadar başarılı olursa olsun üniversitede kadro alması mümkün değil’’ dedi.



4 Nisan 2023 Salı
Gaziantep

Özellikle son dönemlerde Türkiye ve Gaziantep Üniversitesi’nde yaşanan olumsuzluklar ve atamalar tepki çekerken, HDP’nin Gaziantep Milletvekili ve aynı zamanda akademisyen olan Prof. Dr. Mahmut Toğrul, meclis genel kurulunda üniversitelerdeki durumu hakkında bir konuşma yaptı.

REKTÖRLER, HİÇBİR ŞEKİLDE ÜNİVERSİTEYE KARŞI SORUMLULUK DUYMUYOR

Ak Parti iktidarı döneminde rektörlerin Cumhurbaşkanı tarafından atandığı için, hiçbir şekilde üniversiteye karşı sorumluluk duymuyor diyen Toğrul, ”Şu anda Türkiye’deki üniversitelerde hiçbir akademik kurul çalışmıyor. Anabilim dalı başkanlığında ta yukarıya yani senatoya kadar hiçbir kurulun etkisi ve yetkisi yok. Daha önce 2557 sayılı kanuna göre, bir anabilim dalına öğretim üyesi alınacaksa, anabilim dalının oluru olmadan almak mümkün değildi. Şu anda soruyorum. Türkiye’de anabilim dalını, bölümü, fakülteyi, üniversite senatosunu geçin. Rektörün istemediği bir kişinin ne kadar başarılı olursa olsun üniversitede kadro alması mümkün değil. Ak Parti döneminde rektörler, Cumhurbaşkanı tarafından atandığı için hiçbir şekilde üniversiteye karşı sorumluluk duymuyor’’ dedi.



Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi