klo_Fa3S2.jpg

Depremlerin sağlam yapı bırakmadığı Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde, ayakta kalan ve hasar görmeyen tek binalar TOKİ konutları olmuştu. Geçtiğimiz günlerde ilçede yeni konut temeli atılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni binaların zeminle birlikte 4 katlı olacağını söylemişti. Ayakta kalan TOKi konutlarının da 4 kattan oluşması dikkat çekiyor.



5 Nisan 2023 Çarşamba
Gaziantep

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin en büyük hasara uğrattığı ilçelerden biri Gaziantep’in Nurdağı ilçesi olmuştu. Art arda meydana gelen depremlerin ardından ilçede neredeyse sağlam yapı kalmazken ayakta kalan ve hasar görmeyen yapılar sadece TOKİ’nin Bademli Mahallesi’nde yaptığı 4 katlı konutlar olmuştu.

YENİ KONUTLARIN YÜKSEKLİĞİ VE KAT SAYISI HEMEN HEMEN AYNI OLACAK

Geçtiğimiz günlerde ilçede yapılacak yeni konutların temel atma töreni yapılmış, bu törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’da katılmıştı. "Türkiye Ulusal Risk Kalkanı" modeliyle şehirleri en kısa sürede depremlere, sellere, heyelanlara, yangınlara ve diğer tüm risklere karşı dayanıklı, güvenli ve huzurlu hâle getirmekte kararlı olduklarını belirten Erdoğan, ilçeye yapılacak yeni binaların 3 katlı olacağını, zeminle birlikte 4 kattan oluşacağını söylemişti.

DEPREMİN ARDINDAN MUHABİRLERİMİZ GÖRÜNTÜLEMİŞTİ

İlk depremin ardından yaklaşık bir ay geçtikten sonra muhabirlerimiz Nurdağı’na giderek ayakta kalan TOKİ konutlarını görüntülemişti.

YENİ KONUTLARIN BİR BÖLÜMÜ AYNI BÖLGEYE İNŞA EDİLECEK

Öte yandan ilçeye yapılacak olan binaların bir bölümü ayakta kalan bu konutların bulunduğu bölgeye yapılıyor.



Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi