ko_gE598.jpg

Rektörü Arif Özaydın döneminde tarihinin en kötü devrini yaşayan Gaziantep Üniversitesi ile ilgili haberler kamuoyunda şok etkisi oluşturmaya devam ediyor. Gaziantep’te gazetecilik yapan Halil Eyüpoğlu, Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Arif Özaydın’ı rektör atamasından dolayı binlerce oy kaybı yaşayabileceğini belirtti.



6 Nisan 2023 Perşembe
Gaziantep

Son yıllarda Gaziantep Üniversitesi’nin hemen hemen her alanda ciddi kan kaybetmesinin yankıları sürüyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde açıklanan ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi’ndeki ilk 50 üniversite arasında Gaziantep Üniversitesi yer almamış, üniversitedeki yaprak dökümü hem yerel medyanın, hem de kent kamuoyunda ciddi eleştiri konusu olmuştu.

GAZETECİ EYÜPOĞLU GÜNDEMİNE ALDI

Üniversitedeki kötü gidişatı Gaziantep Haber Ajansı Sahibi ve Ak Parti'ye yakın gazetecilerden olan Halil Eyüpoğlu, gündemine aldı. Türkiye ekonomisinin 5. Kenti olan Gaziantep’te, kentin üniversitesi olan Gaziantep Üniversitesi’nde akademik eğitim yerlerde sürünüyor diyen Eyüpoğlu, ’’Rektör Arif Özaydın, kendi üniversitesine ne kadar yakın ve hâkim? Neden bu kadar dosya bekliyor? Bunun cevabını önce Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan, daha sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan, daha sonra ise Rektör Arif Özaydın’dan almaya çalışacağız’’ dedi.

BİNLERCE OY KAYBEDİYOR

Cumhur İttifakı ve Ak Parti’nin oyu 0,1 olan partilerden destek almaya çalışırken, Rektör Özaydın’a tepkilerden dolayı binlerce oy kaybettiğini söyleyen Eyüpoğlu’nun haberinin devamı şöyle:
’’Seçimi kaybetmemek için Cumhur İttifakı, oy oranı yüzde 0,1 olan partilerden destek almaya çalışıyorsa, bine yakın öğretim üyesi, 6 bine yakın idari personeli, 50 bini aşkın öğrencisi ve aileleri ile birlikte 300 bin insanı etkileyecek. Türkiye’nin 5. Büyük kentinin üniversitesi endekslerde dahi yer bulamıyorsa, sayın cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yanlış siyasi arayışlar içerisindesiniz. Sadece yanlış bir rektör seçiminden dolayı bu kentte binlerce oy kaybediyorsunuz. Üstelik Ak Parti davasını gönül vermiş öğretim üyelerinin kazanılmış hakları, akademik unvanlarının verilmesine engel olarak neyi amaçladığı belirsiz olan rektör, aynı zamanda yüz yüze eğitimin yapılmasında da ağırlığını koyamadı.''

ÖZAYDIN’IN REKTÖR OLARAK ATANMASINA REFERANS OLAN KİŞİLER, BU KENTE KÖTÜLÜK YAPMIŞ OLMUYOR MU?

''Kentteki sanayiciler ‘Ben ekonomistim’ diyen Rektör Arif Özaydın’ı yanlarında danışman olarak çalıştırmam diyorsa, bu kişiyi Gaziantep Üniversitesi’ne rektör olarak atamasını sağlayan kişiler bu kente kötülük yapmış olmuyor mu? Sayın Kurtulmuş,  Bu kente atanmasında referans olduğunuz Rektör Arif Özaydın’ı atamakla bu kente bu kötülüğü neden yaptınız?

Bütün Türkiye biliyor ki, bu kentin Ak Partili belediyelerinin başarıları takdirle karşılanıyor. Gaziantep Üniversitesi’nin başarısız yönetimi Gaziantep Valisi Davut Gül’ün, Gaziantep Ak Parti Milletvekillerinin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun başarılarını gölgeliyor.

Büyük bir kentin Üniversitesi Girişimci ve Yenilikçi Üniversite endeksinde ilk 50 de yer alamıyorsa kimse kusura bakmasın; ben çocuklarımı bu GAÜN’e göndermem.’’



lo_ICk6h.jpg 1 / 1




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi