lp_6bvBu.jpg

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Çiçek, çıkarılan vergi ve prim aflarıyla beraber diğer işlerini de yetiştirmek için gece gündüz demeden çalışan SGK emekçilerinin 3600 ek göstergesi istediğini kaydetti.



7 Nisan 2023 Cuma
Gaziantep

Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi’ne üye çok sayıda SGK çalışanı, yoğun iş yükünü protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Eylem kapsamında Gaziantep SGK İl Müdürlüğü binası önünde açıklama yapan sendika üyeleri adına konuşan  Büro Emekçileri Sendikası(BES) Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Çiçek, “Yoğunluğun mevcut personelle karşılanması çok büyük sıkıntılara neden olacak. Sürekli çıkarılan vergi ve prim aflarıyla beraber diğer işlerini de yetiştirmek için gece gündüz demeden çalışan SGK emekçisi artık yeter diyor” dedi.

SGK EMEKÇİLERİNİN İŞ YÜKÜNÜN DAHA DA ARTACAĞI GÖRÜLÜYOR

EYT’nin meclisten geçerek yasalaşmasının ardından SGK çalışanlarının iş yükünü 2-3 kat arttığına dikkat çeken Çiçek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Henüz düzenleme kamuoyu ile paylaşılmadan 1 Ocak’ta hizmet borçlanmasına asgari ücrete gelen zam oranında artış olacağını duyan mağdurlar, ‘Sosyal Güvenlik Merkezleri(SGK)’nin önünde uzun kuyruklar oluşturmuş ve borçlanma taleplerini gerçekleştirmişlerdi. Bu durum dahi SGK çalışanlarının iş yükünü 2-3 kat artırırken, emeklilik taleplerinin başlaması ile tüm sosyal güvenlik merkezleri önü mahşer kalabalığına dönüşmüş, yaşanan yoğunlukla beraber hem vatandaşlar mağdur edilmiş, hem de SGK emekçilerinin iş yükü katmerlenerek artmıştır. Bu artışın daha da artacağı görülüyor.’’

İKRAMİYELERİMİZ GASP EDİLDİ

‘’2012 yılında yayınlanan 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile daha önceden SGK çalışanının almakta olduğu yılda iki asgari ücret tutarındaki ikramiye ile kimi ek ödemeler sözde “Eşit işe eşit ücret” adı altında kaldırıldı. Sendikamızın yaptığı Anayasa Mahkemesi başvurusu sonucu verilen iptal kararına rağmen iktidar tarafından gereği yapılmayarak hukuksuz bir şekilde ikramiyelerimiz gasp edildi.’’

3600 EK GÖSTERGE İSTİYORUZ

“Sosyal Güvenlik Kurumu emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük, ek ödeme yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100’er puan eklenmesini, 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK çalışanlarına da 3600 ek gösterge istiyoruz. Aynı Hazine Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ve ücretsiz yemek hizmeti talep ediyoruz.”



Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi