pol_4w9m2.jpg

Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesi Şehirgösteren Mahallesi’nde yer alan ve mevcut planda yeşil alan gözüken yerin planı değiştirilerek, araç şarj istasyonu yapılmasının önü açıldı. Plan değişikliğine tepki gösteren CHP’li Mehmet Sucu, ''Belediyenin onlarca ticari ve hizmet alanı var. Şarj istasyonuna karşı değiliz. Ancak, istasyonu getirip ağaçlandırılacak alana yapmanızı kabul etmiyoruz. O nedenle bu maddeye ret oyu kullanıyoruz’’ dedi.



8 Nisan 2023 Cumartesi
Gaziantep

Gaziantep’in iki merkez ilçesinden birisi olan Şehitkâmil Belediyesi’ni, Ak Partili Rıdvan Fadıloğlu yönetiyor. Ak Partili ismin yönettiği belediyenin, geçtiğimiz Perşembe günü Nisan ayı meclisi 2. oturumu yapıldı. Meclis gündemine gelen bir teklif, tepkilere neden oldu.

YEŞİL ALANIN PLANI DEĞİŞTİRİLDİ

Meclise gelen madde ile ilçenin Şehirgösteren Mahallesi’nde bulunan ve mevcut imar planında yeşil alan gözüktüğü belirtilen yerin imarının değiştirilmesi teklif edildi. Teklif, meclis çoğunluğunu oluşturan Ak Parti ve MHP’li üyelerin evet demesiyle oy çokluğu ile geçti. Ancak plan değişikliğine CHP grubunun itirazı vardı.

BELEDİYENİN ONLARCA TİCARİ VE HİZMET ALANI VARKEN, NEDEN YEŞİL ALANA KURULUYOR?

Oturumu yöneten Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapılan bu değişiklik ile bu alana yerli otomobil TOGG'un şarj istasyonunun kurulacağını söyledi. Başkan Fadıloğlu’nun bu açıklamasına, CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu tepki gösterdi. Sucu,’’Sayın Başkan. Yerli otomobile ve şarj istasyonuna karşı değiliz. Ancak, istasyonu mevcut planda yeşil alan gözüken yere yapacak olmanıza karşıyız. Belediyenin onlarca ticari alanı ve belediye hizmet alanı var. Siz bu istasyonu oralara yapmak yerine, getirip yeşil alana yapacaksınız. O nedenle, bu değişikliğe CHP grubu olarak ret oyu veriyoruz’’ dedi.

41 TAŞINMAZIN SATIŞI İÇİN YETKİ

Bir yanda yeşil alanın betona dönüşmesinin önü açılırken, diğer yanda aynı mecliste belediyeye ait 41 taşınmazın satışı için meclisten yetki alındı. Ayrıca, yine mülkiyeti belediyeye ait 5 taşınmazın belediyenin borcuna karşılık hazineye devredilmesine karar verildi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi